Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Amacimiz Oyun Kültürünü Kurmak'

Atatürk Olimpiyat Stadi’nda Besiktas’i konuk eden ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Istanbulspor’da Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz maçin ardindan amaçlarinin bir futbol kültürü kurmak oldugunu söyleyerek, “Sonuca degil, sürece inaniyoruz” ifadelerini kullandi.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Atatürk Olimpiyat Stadi’nda Besiktas’i konuk eden ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Istanbulspor’da Teknik Direktör Osman Zeki Korkmaz, karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Korkmaz, “Besiktas’ta hocanin saha kenarinda olmamasi motivasyon anlaminda bir düsüs yasatti diyebilirim. Besiktas’in tahrip edici bir oyun temposu vardi. Bu tempoyu vermemek için belirli pas baglantilarini kapattik. Besiktas’in atak olgunlastiracagi anlarda, baglantilari kapattigimiz için Besiktas ilk yarida uzun top yapti. Bu da ritim yakalamalarina engel oldu. Daha belirgin pas baglantilariyla çiksaydik belki skoru yakalayabilirdik. Ülkedeki büyük takimlara sonsuz saygimiz var. Baska türlü de mümkün demek istiyoruz. Bugün 9 yerli futbolcu vardi sahada. Ilk 3 maç sonunda çok fazla fal açildi, biz fala degil, 1 senedir olusturdugumuz oyun kültürüne inaniyoruz. Hikayenin sonu nerede biter bilemem ama kuvvetli bir oyun kültürü kurmak istiyoruz. Bizi en mutlu eden konu da bu. Istanbulspor ailesi olarak Türk futboluna bir katma deger sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sonuca degil sürece odakliyiz”

Takimin basina geçtigimiz sezon bir alt ligde geçtiginde, Istanbulspor’un ligde kalip kalmayacaginin tartisildigini hatirlatan Osman Zeki Korkmaz, “Geçen sene göreve geldigimizde bir alt ligde kalma plani yapiliyordu, bu sene ise Süper Lig’deyiz. O gün de futbolculara bunu söylemistim. Geçen sene bir alt lige gitmek isteyen oyuncularimiz vardi. Bunlardan birisi de Emir Kagan. Ama kendisine ‘Hayir gitmeyeceksin, önümüzdeki sene Süper Lig’de oynayacaksin’ dedim. Bugün Besiktas’a gol atti. Bugün maça basladigimiz 11’deki 10 oyuncu, geçen yil takimda olan oyunculardi. Bunun gururunu yasiyoruz. Çok siradan oyunculara olaganüstü paralar ödeniyor ama alt liglerde çok önemli oyuncular var. Bu ligde çok rahat oynayacak yetenekler var. Hikayenin sonunda nereye gideriz bilemem ama bu sene bu ligde kalmak, bizim için en büyük basari olacaktir. Sonuca degil, sürece odakliyiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA