Groenendijk Açiklamasi 'Daha Yedek Kulübesinde Yerimizi Alamadan Golü Yedik'

FT Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk, Adana Demirspor maglubiyetinde yedikleri ilk gole iliskin, "Daha yedek kulübesinde yerimizi alamadan yedigimiz gol ve sonrasindaki kirmizi kart bütün planlarimizi alt üst etti" dedi.



Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Antalyaspor, sahasinda, Adana Demirspor’a 3-0 maglup oldu. Karsilasma sonrasi basin toplantisinda maçi degerlendiren Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Franciscus Groenendijk, kendi ve kulübü adina en dramatik futbol gecelerinden birisinin yasandigini söyledi.

Yenilen erken gol ve kirmizi kartlarin planlarini alt üst ettigini belirten Groenendijk, "Daha yedek kulübesinde yerimizi alamadan bir gol yedik ve ardindan kirmizi kart tüm planlarimizi alt üst etti. Buna ragmen takimi sahada tutmak için her seyimizi yaptik. 10 kisi oynamamiza ragmen çok iyi firsatlar bulduk. Top ayagimizdayken iyi direndigimizi düsünüyorum. Rakip kirmizi kart yiyince aslinda sartlar esitlenmisti. Ikinci yarinin da ilk 10 dakikasina iyi basladigimizi düsünüyorum.Yaptigimiz degisiklikte oyuna giren oyuncumuzun da erken kirmizi kart görmesi bizi etkiledi. Kaleci hariç 8 kisi savasmak zorunda kaldik. 2-0 olduktan sonra düsümüz basladi.

Kabul etmemiz gereken bir yenilgi. Geçen sene oynadigimiz zevk veren Antalyaspor’dan iz yok. Bu özümüze dönmemiz gererekiyor. Milli takim arasi çok iyi bir zamanda geldi. Yeterince vaktimiz olacak" dedi.



Kirmizi kartlara iliskin hakem degerlendirmesi yapan Groenendijk, “Hakemler hakkinda konusmak istemiyorum. Sonuçta VAR’a gidilip kontrol edilerek bir karar verildi.

Onlarin kararina saygi duyuyorum" ifadelerini kullandi.

Yedek kulübesinden hamle oyuncu sikintisi yasayip yasamadigi hakkindaki bir soruya ise Groenendijk, "Kismen haklisiniz diyebiliriz. Yaptigimiz degisiklikler de tutmadi. Ancak mazeret üretmek istemiyorum. Bu yolda giderken onlardan vazgeçecek degiliz. Iyi bir takima 10 kisi kaldilar, ardindan 9 kisi mücadele ettiler" diye konustu.

Kaynak: İHA