Dünya Sampiyonu Güresçi, Memleketinde Coskuyla Karsilandi

Dünya Sampiyonu güresçi Yasemin Adar Yigit, Balikesir’de davul zurna ile karsilandi. Milli Kuvvetler Caddesi girisinde coskulu bir kalabalik grup tarafindan karsilanan sampiyon güresçi Yasemin Adar Yigit, coskulu kalabalik karsisinda büyük gurur yasadi.

Dünya Sampiyonu Yasemin Adar Yigit, memleketi Balikesir’de karsilandi. Adar’a her zaman destek olan babasi Naim Adar, esi Erdem Yigit, Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ile birlikte Dünya Sampiyonu Kadin Güresçi Yasemin Adar Yigit’i örnek alan minik güresçiler karsilamada yer aldi. Dünya Sampiyonu Yasemin Adar Yigit, "2017 yilinin ardindan ikinci kez bu yil Sirbistan’da yapilan dünya sampiyonasinda dünya sampiyonu oldum. Bayragimizi dalgalandirdim Istiklal Marsi’ni okuttum. Öncelikle memleketim Balikesirime, sonra Türkiye’ye hayirli ugurlu olsun. Gerçekten çok mutluyum, çok gururluyum. Sag olsun Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin destekleriyle kulübümün, Yücel Baskan’in destekleriyle ülkemi en iyi sekilde temsil ettigime inaniyorum. Burada olmaktan gurur mutluyum ve çok güzel bir karsilama töreni hazirlamislar benim için gerçekten tüylerim diken diken oldu. Hatta gelirken az önce baskanla konustuk. Ürperdim. Hatta o kadar güzel bir coskuyla karsilandim ki çok mutlu oldum. Insallah çok. Küçük genç kizlarimiz vardi benimle beraber. Onlara rol model olabiliyorsam beni örnek alabiliyorlarsa ne mutlu bana her sey için çok tesekkür ediyorum" dedi.



Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Vekili Yasin Sagay, "Bu gurur gerçekten bize yeter, Yasemin bir kez daha bizim gögsümüzü kabartti. Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak. Ayni zamanda Türkiye olarak. Ama en önemlisi bu sefer Balikesir Büyüksehir Belediye sporcusu olarak dünya sampiyonu oldu. Biz de Balikesir Büyüksehir Belediyesi olarak sporcuya, altyapiya her bransa destek olmaya devam edecegiz insallah. Çok tesekkür ediyoruz. Sampiyonu tebrik ediyoruz" dedi.



Balikesir Il Gençlik ve Spor Il Müdürü Lokman Aricioglu ise, "Evet bugün hakikaten çok önemli bir gün bizler için. Gururumuz Balikesir’in gururu. Türkiye’nin gururu. Bes kez Avrupa sampiyonu Iki kez dünya sampiyonu. Bir olimpiyat üçüncüsü olarak karsimizda. Yüzlerce sporcuyla burada bu saatte karsiladik. Ben kendisini tebrik ediyorum. Balikesir Büyüksehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Çünkü destekliyor. Sag olsun o da bizi Türkiye’yi en iyi sekilde temsil ettigi basarili bir sekilde döndü. insallah. Paris iki bin yirmi dört olimpiyatlarinda dagitim madalya bekliyoruz. Tekrar kendisini kutluyorum. Basarilarinin devamini diliyorum" dedi.



Yasemin Adar Yigit’in Babasi Naim Adar ise, gururlu oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA