Adam Murray Açiklamasi 'Yüzde 100'Ü Vermezsen, Böyle Bir Sonuç Çikar'

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Istanbulspor ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Besiktas’ta Yardimci Antrenör Adam Murray, karsilasmanin ardindan takimin bugün yüzde 100’le oynamadigini ve bu sekilde kazanmanin mümkün olmadigini söyleyerek, yenilen golleri de sadece kaleci hatasina baglayamayacaklarini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Istanbulspor ile Atatürk Olimpiyat Stadi’nda karsi karsiya gelen ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrilan Besiktas’ta, cezali olan Valerien Ismael’in yerine Yardimci Antrenör Adam Murray basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan Murray, “Hepimiz için zor bir aksam oldu. Hangi ülkeye giderseniz gidin, hangi maçi oynarsaniz oynayin, yüzde 80’lik performans galibiyeti getirmez. Taraftarimizin hak etmedigi bir görüntü verdik. Kalemize gelen 2 sut da gol oldu. Zor bir hafta odu bizim için önümüzde bir ara var, tazelenip savasmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Sadece kaleci hatasina baglayamayiz”

Tayyip Talha’nin sakatlanmasinin ardindan Welinton’un oyuna dahil olmasi hakkinda “Bu maçta hoca ekibi olarak Welinton’un sahip oldugu farkli özelliklerden yararlanmak için bu degisikligi yaptik. Oyuncularin farkli özelliklerini kullanmak için yaptik. Kararlar, maç içinde yasanan gelismeler dogrultusunda degisebiliyor” ifadelerini kullanan Adam Murray, son 15 sutta yenilen 10 gol hakkinda ise “Buna kaleci problemi demezdim. Mert de kadromuzda ve ligin en iyi kalecilerinden birisi, aramiza döndügünde yarisin içinde olacak. Rakiplerimiz kalemize çok gelmiyor ama ona ragmen yedigimiz gol sayisi fazla. Milli arda buna çalisacagiz. Uzaktan sut ve bu golleri yemek sadece kaleci hatasi olarak düsünülmemelidir” açiklamasini yapti. Ersin’in geçen hafta oynamayip, bu hafta oynamasinin teknik bir karar oldugunu da söyleyen Murray, bu durumun taktiksel oldugunu açikladi.

Murray son olarak maç analizini yapacaklarini ifade ederek “Su anda bu soruya net bir cevap vermem yanlis olur. Bugünü analiz edip ondan sonra tempomuz ve kalitemizle ilgili eksikleri degerlendirip cevap vermem gerekiyor. Yüzde 100 olmadigimiz bir gündü ve galibiyeti hak etmedik. Maçi analiz edip sorunlarin çözümünü üretecegiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA