2023 CEV Sampiyonlar Ligi'nde Rakipler Belli Oldu

2023 CEV Sampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi temsil edecek VakifBank, Fenerbahçe Opet, Eczacibasi Dynavit, Ziraat Bankkart ve Halkbank’in grup asamasindaki rakipleri belli oldu.

Kadinlar kategorisindeki temsilcilerimizden VakifBank, C Grubu’nda Igor Gorgonzola Novara (Italya), SC Potsdam (Almanya) ve Elemelerden Gelecek Takim ile, Fenerbahçe Opet D Grubu’nda LKS Commercecon Lodz (Polonya), Allianz MTV Stuttgart (Almanya) ve Elemelerden Gelecek Takim ile, Eczacibasi Dynavit ise E Grubu’nda Grupa Azoty Chemik Police (Polonya), C.S.M. Targoviste (Romanya) ve Maritza Plovdiv (Bulgaristan) ile eslesti.

Erkekler kategorisindeki temsilcilerimizden Halkbank B Grubu’nda Berlin Recycling Volleys (Almanya), Aluron CMC Warta Zawiercie (Polonya) ve Elemelerden Gelecek Takim ile, Ziraat Bankkart ise E Grubu’nda Sir Sicoma Monini Perugia (Italya), SWD powervolleys Düren (Almanya) ve ACH Volley Ljubljana (Slovenya) ile eslesti.

Statü

Sampiyonlar Ligi’nde 5 grupta ilk sirayi alacak takimlar, adlarini dogrudan çeyrek finale yazdiracak. En iyi 5 grup ikincisi ve en iyi 1 grup üçüncüsü ise play-off etabinda mücadele edecek. Play-off asamasinda tur atlayacak 3 takim çeyrek finale yükselecek, kaybeden takimlar ise yoluna CEV Kupasi çeyrek finalinden devam edecek.

Kaynak: İHA