Yeni Malatyaspor - Altay Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 6. haftasinda Yeni Malatyaspor sahasinda Altay ile golsüz berabere kaldi. Maçin ardindan her iki takimin teknik direktörleri maçi degerlendirdi.

Mücadele sonrasi düzenlenen basin toplantisinda konusan Malatyaspor Teknik Sorumlusu Fevzi Lahiç, sezon basi kampina gidemedikleri için sürekli oyuncularin sakatlandigini belirterek, zor sartlar altinda mücadele etmeye çalistiklarini söyledi.



Su an iyi bir takim olduklarini da ifade eden Lahiç, "Takimin biraz destege ve sabra ihtiyaci var. Geçen hafta bize çok ümit veren oyunu belki bu hafta sürdüremedik, en azindan maglup da olmadik. Takimin mücadelesi devam edecek ancak hep destek bekliyoruz. Isimiz kolay degil" seklinde konustu.

Geçen haftaki karsilasmada cezali duruma düsen oyuncularinin bu hafta oynayamadigini ifade eden Lahiç, “Eksiklerimize bagli olarak biraz daha kontrollü oynama ihtiyaci hissettik. Pozisyonlar da bulduk, maçin geneline baktigimizda yarim bir pozisyon verdik. Onun disinda genelde pozisyon üretmek isteyen bir görüntü çizmeye çalistik. Bazi oyunculardan istedigimiz verimi alamiyoruz. Bazilarindan çok fedakarlik aliyoruz, Yigit ve Ogün gibi. Takim mücadelesine devam edecek. Eksigimiz olmadan mücadele ettigimiz sürece sikinti yasayacagimizi düsünmüyorum" ifadelerini kullandi.

Altay cephesi

Altay Teknik Sorumlusu Sefer Yilmaz ise maçtan sonra yaptigi açiklamada zorlu Malatya deplasmaninda 3 puan için geldiklerini söyledi.

Istedikleri gibi mücadele edemediklerini belirten Yilmaz, “Sonuçta 1 puanla döndük, bizim için iyi bir sonuç. Iki haftadir yükselen ve sonuçlari sahaya yansiyan grafigimiz vardi. Deplasmanda puanla dönüp sonra içeride ilk galibiyetimizi almistik. Yenilmezlik serimiz devam ettigi için mutluyuz" diye konustu.

Taktiksel olarak devrede bir kaç degisiklikle ikinci yariya daha iyi basladiklarini ve oyuna hakim olduklarini da belirten Yilmaz, “Iki üç tane net pozisyonumuz var, penalti olup da vardan dönen pozisyonlarimiz var. Ikinci yari galip de gelebilirdik ama oyunun geneline bakarsak bence bu sonuç iki takimi da fazla üzmedi. Insallah Yeni Malatyaspor da bundan sonraki haftalarda galibiyetle tanisir, bizim de yükselisimiz devam eder. Lig bu sene bayagi uzun ve zorlu geçecek iki takim için de" diye konustu.

Kaynak: İHA