Okan Buruk Açiklamasi 'Bize Yakisan Oyunu Ortaya Koyamadik'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, istatiksel olarak iyi olsalar da istedikleri oyunu ortaya koyamadiklarini söyledi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda sahasinda karsi karsiya geldigi Konyaspor’u 2-1’lik skorla maglup etti. Maçin ardindan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Okan Buruk, Bir maç önce daha mutlu çikmistim. Çok daha iyi oyun ortaya koymustuk. Bugüne bakinca Konyaspor’un lider oldugu, gol yemedigi iyi takim oldugu geçen seneden gelen oyun organizasyonu oldugunu söyledik. Iyi bir golle basladik. Arkasindan güzel gol yedik. Ilk yarinin büyük bölümünde performansimiz düsük kaldi. Rakibe izin verdik. Verilere baktigimizda topla oynama, gol beklentisinde çok üstün olsak da tam olarak bize yakisan istedigimiz oyunu ortaya koyamadik. Lider olarak ayriliyoruz. Bu da hedeflerimizden biriydi. Milli aradan sonra yeni katilan oyuncularimizla birlikte birbirimizi daha iyi taniyacagiz. Tam olarak kendi performansimiz olmasa da kazanarak bitirdik" açiklamasini yapti.

"Mertens’in oyunu yönetmesinden memnunum“

Mertens’in performansi sorulmasi üzerine Okan Buruk, Önde kullandik aslinda. Maçin basinda çok istemedigimiz sekilde rakip orta saha oyunculari önünde de Amir’i kapatmak için durdu. Bizim hedefimiz baskili oyun. Önde baski yapmak istiyorduk. Tam olarak istedigimiz oyunun ortaya çikmamasini sagladi. Defans da hücum da yapacak. Basladigindaki istegi devam ediyor. Bu hafta dinlendikten sonra onun da eski maçlardaki formunu yakalayacagini düsünüyorum. 3 maç oynadik arka arkaya. Genel olarak ben Mertens’in oyun yönetmesinden memnunum. Hücumda da daha net pozisyonlari yakalayacaktir“ diye konustu.



"Milli arayi iyi sekilde degerlendirecegiz”

Lige verilecek milli aranin 3 maçlik galibiyet serisini nasil etkileyecegi yönünde gelen soruya Okan Buruk,

“3 maç galibiyetten sonra hizinizi kesse de bu haftaki oyunda da bir yenilenmeye ihtiyacimiz oldugunu gördük. Hazir gelmeyenler için faydali bir ara olacak. Önümüzdeki hafta hazirlik maçi olacak. Elimizdeki oyuncularla yüklenme sansimiz olacak. Milli arayi iyi sekilde degerlendirecegiz. Bizim için kötü bir ara olmayacak. Sonra 2 deplasmanimiz var. ilk 10 haftada yaklasik 6 deplasman. Zorlu bir fikstür bizim için. Üstesinden gelecegiz. Bu oyunun üstüne koymak istiyoruz” yanitini verdi.

"Dubois bizim için sol bekte alternatif olacak”

Okan Buruk, Dubois’in sol bekte oynamasi ile ilgili ise, “Maçtan önce konustuk. Sol bekteki opsiyon olur mu sezon basinda bir maç oynamisti. Oyun içerisinde sol bek olarak degerlendirdik. Sonraki haftalarda o bölgede bizim için alternatif olacak. Sacha Boey takimin en iyisiydi. Net söyleriz. O yüzden Dubois için de sol bek bizim için alternatif olacak” yorumunu yapti.

“Milli takima giden oyuncularin eksiklerini izinlerle degerlendirebiliriz”

Dünya Kupasi için lige verilecek aranin ardindan milli takima giden oyuncularin yorgunluguna göre ekstra izin alabilecegine deginen Okan Buruk, su ifadelere yer verdi:

“Araya girecegiz. 6 haftalik bosluk olacak. 2 hafta izin yapacagiz ve milli takima gidecekler var. Gidis gelis, maç oynama sayilari, yorgunluk dereceleri farkli olacak. Zorlu bir sezon, alisik olmadigimiz bir sezon. Oyuncularimizin kaçinin gidecegi belli degil. Giden oyuncularin maç yüklerini azaltmak için bunla ilgili çalisma yapabiliriz. Genis kadromuz var. O oyuncularin eksiklerini ekstra izinlerle degerlendirebiliriz.”

“Yusuf’un tam 90 dakika görmesi gerektigini düsünüyorum”

Mevkiisel degisimleri yasayacaklarini aktaran Buruk, milli arada hazirlik maçi yapacaklarinin altini çizerek, “Tam olarak mevkiisel olarak degisimi bazi oyunculari görebiliriz. Icardi, Mata gibi maç eksigi olan Yusuf’u da bugünkü görüntüsünden tam bir 90 dakika görmesi gerektigini düsünüyorum. Midtsjo sakatliktan çikti 90 dakika maç görmesi önemli olacak. Hazirlik maçi düsünüyoruz. Bu da bize faydali olacak. Oyuncu mevkii anlaminda bu tür denemeler yapabiliriz” ifadelerine yer verdi.

“Yunus bizim için 3. bölgeye top tasimada çok önemli”

Yunus’un bireysel performansini degerlendiren deneyimli teknik adam, “Bireysel performans olarak çok çok mu iyiydik, degildik. Performansimiz düsüktü. Son 2 haftadaki uyumumuz pas trafigi ve rakip ceza sahasi çevresinde daha iyiydi. Bugün için kendi kalitemizi tam olarak ortaya koyamadik. Oyuncu tercihleri yapabiliyoruz. Türk, yabanci degistirme bizim elimizi bagliyor. Istediginiz degisikligi yapamiyorsunuz. Yunus, bizim için 3. bölgeye top tasima anlaminda çok degerli. Sag kanadimizin isledigini görüyoruz. Yorgunluklar oluyor. Üst üste maç oluyor. Çok motiveler, istekliler asiri istek de iç sahada performansin düsmesine neden olabiliyor. O yüzden genel olarak isteklerinden memnunum ama daha iyisini yapabilecek kalitedeler. Bunu da bundan sonraki haftalarda daha iyi olacak” seklinde konustu.



“Savuma anlaminda istedigimizi alamadik”

Konyaspor’un uzaktan attigi sutlarin takimda tehlike olusturdugunu belirten Okan Buruk, “Pas oyunu oynayan 3 tane oyuncu koyduk. Defansif anlamda Sergio’nun, Gomis’in defansi yüksek olmamasi kirilmamiza yol açti. Maç genelinde rakibin uzaktan sutlari en büyük tehlikeyi olusturdu. Önde baski yapmak için de tüm takimin çikmasi gerekiyor. Bu dinamizm bizde genel olarak yoktu. Rakibin kaliteli ayaklari bizi kirdi. Bu maç için genel olarak savuma anlaminda istedigimizi alamadik” ifadelerini kullandi.

“Takim olgusunun olusmasi yüzde 70 tamamlandi”

Buruk, Galatasaray’in takim olgusunun olusma oraninin yüzde 70 tamamlandigini söyleyerek, “Geçen sene de yeni takim kurulmustu ama istenilen performansi sergileyemedi. Genel taraftarin mutsuz oldugu durum vardi. Bu sene için çok erken bunu üzerimizden attik. Bugün itibariyle lideriz. 3 maçtir kazanan deplasmanlari oynamis ama kazanan taraftarinin mutlu oldugu bir takim ortaya çikardik. Bu çok önemli, çok degerli. Belki bu hafta lider bitirecegiz bilemiyorum ama bu maçlari kazanarak geçmek yeni olusmus bir takim için bu fikstürde bu puanin bulunmasi çok kolay bir sey degil. Bunu devam ettirecegiz. Sokakta Galatasaray taraftarinin mutlulugunu görüyorum. Galatasaray iyi yolda. Iyi kadro olusturduk. Takim olgusunun olusmasi da yüzde 70 tamamlandi yüzde 30 daha var. Insallah lider olacagimiz günler bizi bekliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA