Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-2 Berabere Kaldiklari Rennes Mücadelesini Degerlendirdi

Iyi bir takima karsi oynadiklarini hatirlatan Jesus, "Bugün neden Fransa liginde 6’nci sirada olduklarini gösterdiler. Hizli ve yaratici oyunculari var. Takimim defansif olarak iyi bir performans gösterdi. Ikinci yarida 2 dakikada 2 gol yedik. Duygusal olarak biraz düstük. Karakterli ve öz güvenli bir takimiz. Sonradan giren oyuncularimiz yardimci oldu ve berabere kaldik. Maç 5 dakikada daha uzun olsaydi inaniyorum ki bu maçi kazanirdik” dedi.



Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, "Yedikleri iki golde savunma hatasi oldugunu düsünmüyorum. Rennes’in ön bölgedeki oyunculari çok süratli. 28 Milyon, 25 Milyon Euro gibi hücuma harcama yaptilar. Bizim savunmamiz da yenilmez degil, rakipler kalitelerini ortaya koyuyorlar. Bunu yaptiklari zaman haklarini vermemiz gerekiyor. Bunun bireysel hata oldugunu düsünmüyorum. O anlar rakibimizin iyi oynadigi anlardi ve pozisyonlar ürettiler. Adil bir sonuç oldugunu düsünüyorum ama Fenerbahçe için daha iyi bir sonuç çünkü Rennes 2-0 öndeydi. 2-0 gerideyken takimim toparlanmayi basardi. Iyi oynadigimizi düsünüyorum. 2 gün sonra oynayacagimiz lig maçi var. O maça kadar toparlanacak süremiz yok, 1 idman yapma imkanimiz olacak" seklinde konustu.



Teknik Direktör Jesus, "Elimdeki bütün oyunculara inaniyorum. Bunu söyleyip her maç ayni oyunculari oynatsaydim bunu onlara göstermis olmazdim. Oyuncularim onlara inandigimi görüyorlar. Kalitemiz kim oynarsa oynasin düsmüyor. 11’de degisiklikler yaparken pazar günü oynayacagimiz lig maçini da düsündük. 2 maç üst üste ayni 11 ile oynayamayiz. Pazar günü baska oyuncularla oynayacagiz. Bu sekilde kadrodaki tüm oyuncular mutlu oluyor" dedi.



Jorge Jesus, "Majer’in golünde topu önlemek için kaleye dogru hamle yapan Juan Peres, direge çarpti. Tecrübeli futbolcu, pozisyonun ardindan yasadigi sakatlik sebebiyle oyuna devam edemedi, kirik olup olmadigini simdi bilemeyiz ama görüdügü gibi sakatlandi. Su an hala hastanede ama durumuna baktigimizda bir kirik yok gibi. Tabii bu kesin bilgi degil. Yasadigi olayda hepimiz korktuk. Buradan iyi bir sonuçla ayriliyoruz. Türkiye ligi çok zor ve kaliteli bir lig. Orada en güçlü halimizde olmamiz gerekiyor. Oyuncularimi tebrik etmekten yorulmayacagim. Kalplerini, ruhlarini ve karakterlerini sahaya koydular." ifadesini kullandi

Rennes Teknik Direktörü Bruno Genesio, Fenerbahçe karsisinda bu aksam çok zorlandiklarini söyledi.

Fenerbahçe ile kendi sahasinda 2-2 berabere kalan Rennes’in teknik direktörü Bruno Genesio, çok iyi bir rakibe karsi oynadiklarini ve çok zorlandiklarini ifade etti.



Taraftarlarin gösterdigi ilgi sonucu maçin çok iyi bir ortamda oynandigini belirten Rennes Teknik direktörü Genesio, "Bu aksam çok iyi bir rakibe karsi oynadik ve çok zorlandik. Elimizden geleni yapmaya çalistik ancak sonucu pahali ödemis olduk. Basarili ve kaliteli oyunculara sahip bir ekipti. Maçin havasi çok yogundu. Taraftarlarin gösterdigi büyük sevgi ortamindan çok memnunum." dedi.



Bir soru üzerine Genesio, genç oyunculara yer vermesinin oyunun sonucu etkilemedigini belirtti ve "Oyuncularim elinden geleni gösterdiler, sahada oynamaya çalistilar. Kolay kazanabilecegimiz bir maç olabilirdi ama Fenerbahçe kendisini daha iyi gösterdi ve sonuna kadar pes etmediler." seklinde konustu.

Kirmizi kart gören oyuncu için ise, "Türk oyuncu bizim oyuncuyu tahrik etti, hakem gösterdigi kirmizi kartta hakliydi" dedi.

Kaynak: İHA