Emre Belözoglu Açiklamasi 'Oyuna Baslangicimiz Bana Bu Maçi Kazanacagimizi Hissettirdi'

Medipol Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, 3-0 kazandiklari Fiorentina maçinin ardindan iki günde bir müsabaka oynadiklarindan dolayi çok fazla çalisma firsati bulamadiklarini ifade ederken, oyunun baslangicinda bu maçi kazanacaklarini hissettigini söyledi.

UEFA Konferans Ligi A Grubu ikinci maçinda Medipol Basaksehir sahasinda Fiorentina’yi 3-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Basaksehir Teknik Direktörü Emre Belözoglu, çok önemli bir rakibe karsi oynadiklarini ifade ederek, “Çok zor, taktik anlaminda zor bir maç oynadik. Iki gün önce de çok önemli bir Besiktas maçi, sonrasi böylesine 3-0’lik galibiyetin gelmesi, hem ülkem hem takimim adina bizleri çok mutlu etti. Bütün futbolcu arkadaslarimi tebrik ediyorum. Gruptaki en önemli takimi bugün yendik. Oyun anlaminda ilk yari siyah, ikinci yari beyaz kadar fark vardi. Pozisyon vermedik, iyi defans yaptik. Ikinci yari oyun hamlelerimiz ve maça çikmadan arkadaslarla konustugumda daha hareketli oynamamiz gerektigini söyledik. Onlar da bunu yaptilar ve ikinci yari net bir sekilde oyun hakimi bizdik. Çok mutluyum” dedi.



“Çok sükür her sey çok iyi gidiyor”

Çok iyi bir kadrosu oldugunu söyleyen Belözoglu, “24 tane birbirine es deger oyuncumuz var. Baktiginizda sezona çok iyi basladik. Sezon basi kampimiz vardi. Geçen sene takima dahil oldugumuzda kisa sürede iyi isler yaptik. Ben bütün oyuncularimizin gelistigini görüyorum. Oyuna sadik bir sekilde davrandiklarini görüyorum. Genç bir teknik adam olmama ragmen karsiya kendi oyunumu aktarabiliyorum. Bence biz bunu basardik. Elimizdeki oyuncular çok iyi reaksiyon gösterdi. Elimdeki malzemenin gücünün farkindayim. Oyuncularim o pozisyonun görevinin farkina varmis durumda. Bütün arkadaslarimin istegi arzusu, oynamayanin disarida vermis, oynayanin içeride vermis oldugu enerji var. Çok sükür her sey çok iyi gidiyor” diye konustu.



“Oyuna baslangicimiz bana bu maçi kazanacagimizi hissettirdi”

Oyunun basinda topa hakim bir oyun sergilemek istediklerini söyleyen genç teknik adam, “Onlar da bize göre ön alan baskisini çok daha dogru yaptilar. Biz, biraz daha geç hareket ettik ve ciddi organizasyon olan bir takim vardi karsimizda. Saha içerisinde bir anda 7-8 opsiyona geçtiler. Ne zaman üçüncü bölgeyi daha sert savunarak, ikinci bölgeyi rakibe tasimadigimizda farkimizi ortaya koyduk. Ilk yarida da plani anlatmaya çalistim. Iki günde bir maç oynuyoruz ve sadece tek antrenmanla anlatmaya çalisiyoruz. Daha çok teoride çalisiyoruz. Ikinci yaridaki degisiklikler, oyuna baslangicimiz bana bu maçi kazanacagimizi hissettirdi. Serdar Gürler çok iyi niyetli bir oyuncu. O da basak burcu benim gibi duygusal. Çok saglikli basarili uzun bir ömür diliyorum. Bizle beraber olmasindan dolayi mutluyuz” ifadelerini kullandi.

“Biz yine ayni disiplin ve cesaretle çikacagiz”

Oynadiklari rakiplerin her zaman iyi oldugunu söyleyen Emre Belözoglu, “Bazen ne yazik ki is skorla bagdastirdiginda kolay gözükmüyor. Hearts maçinin 1-0’dan sonra 4-0’a ulasmasi 65’ten sonra oldu. Bu seviyede oynanan her rakip önemli. Riga takimi yenilmedi. Bizi zorlu maçlar bekliyor. Bizim için baslangiç çok iyi oldu. Fiorentina çok iyi bir takim. Diger rakiplerimiz de dikkat edilmesi gereken takimlar. Biz yine ayni disiplin ve cesaretle çikacagiz. Gruptaki birincilik hedefimizi devam ettirmek istiyoruz ve daha 4 tane maçimiz var. Hiçbir maçi küçümsememeliyiz” dedi.



“Oyunumuzu her daim gelistirecek zamanimiz oldugunu düsünüyorum”

Sezon basi itibariyla iyi çalistiklarini ifade eden Belözoglu, “Her maçi kazanabilecek formasyonu arkadaslara ögretmeye çalistik hep beraber. Bu sürecin kazanarak devam edilmesi, gol yemeden devam edilmesi ön görülen durumlar degildi. Çok iyi oynarken kaybetmekte var. Gol de yiyecegiz. Bunlar hayatin gerçekleri. Ben her maçi kazanmak için oynamaya, arkadaslari çakistirmaya gayret ediyorum ve onlar da inaniyor. Yenilmesi kolay bir takim degiliz. Ama bu demek degil ki yenilmeyecegiz. Oyunu her daim gelistirebilecek zamanimiz oldugunu düsünüyorum. Çok iyi seviyede oldugumuzu düsünmüyorum. Kendisini en güçlü hissettiginiz zamanlar aslinda en güçsüz zamaninizdir. Futbol çok ciddi bir oyundur. Arkadaslar gerçekten mükemmel bir is çikartiyorlar” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA