Süs Tavuklari Ankara'da Podyuma Çikacak

Türkiye Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Federasyonu, Ankara Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlar Dernegi tarafindan Ankara’da düzenlenecek yarismaya, Ankara’dan 30 farkli irktan 150’den fazla süs tavugu yer alacak. Salonun en iyi koleksiyonu, salonun en iyi horozu, salonun en iyi tavugu gibi çesitli dallarda süs tavuklari yarismaya girecekler.

Ankara Süs Tavuklari Kümes ve Bahçe Hayvanlari Yetistiricileri Dernegi Baskani Emin Gökgöz, "Böyle güzel bir organizasyona ev sahipligi yapmak bizi onurlandirdi. Bu güzel organizasyona tüm Ankaralilari davet ediyorum" dedi.

Türkiye Süs Tavuklari ve Bahçe Hayvanlari Yetistiricileri Federasyonu Baskani Özcan Çetin düzenlenecek olan Ankara 1. Kümes Hayvanlari Gösterim ve yarismaya herkesi davet etti. Çetin, “Zamani olan insanlarin, emeklilerin gençlerin veya çocuklarin bahçesinde mesgul olurken eglenecegi bir ugras olan süs tavugu yetistiriciligi son yillarda süratle gelismekte ve büyümektedir. Hedefimiz uluslararasi seviyede organizasyonlar yapmak ve uluslararasi seviyede hayvanlar yetistirmek” ifadesini kullandi.

Açiklamasinda, "Avrupa ve Ortadogu ülkeleri arasinda oldukça popüler ve takip edilen bir ülke konumuna geldik" diyen Çetin, hayvan severleri 15 - 18 Eylül 2022 tarihlerinde Ankara Anfa Altinpark Expo Center’a çagirdi. 17 - 18 Eylül tarihlerinde süs hayvanlari ziyaretçilerin izlenimine sunulacak.

Kaynak: İHA