Galatasaray Ile Konyaspor, 43. Randevuda

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda yarin evinde oynayacagi Konyaspor ile ligde 43. kez karsilasacak. Geride kalan maçlarda sari-kirmizililarin 30’a 4 galibiyet üstünlügü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 7. haftasinda Galatasaray, yarin saat 20.00’de Nef Stadyumu’nda Konyaspor ile mücadele edecek. Ligde sari-kirmizililar 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 maglubiyetle aldigi 13 puanla haftaya 5. sirada girdi. Yesil-beyazlilar ise 4 galibiyet, 2 beraberlikle topladigi 14 puanla liderlik koltugunda oturuyor.

43. randevu

Galatasaray ile Konyaspor, Süper Lig’de bugüne kadar 42 kez karsilasti. Söz konusu müsabakalarda sari-kirmizililar 30 kez sahadan galip ayrilirken, yesil-beyazlilar ise 4 kez rakibini maglup etti. 8 karsilasmada esitlik bozulmadi. Galatasaray’in 80 golüne, Konyaspor 27 golle karsilik verdi.

Geçtigimiz sezon ligin ilk yarisinda Istanbul’da oynadigi karsilasmayi Galatasaray 1-0 kazanirken, ikinci yarida da Konyaspor evinde sari-kirmizililari 2-0 maglup etti.

Evinde 3. maçina çikacak

Galatasaray bu sezon ligde evinde 2 kez mücadele etti. Sari-kirmizililar bu maçlarda 1 galibiyet, 1 beraberlik aldi. Cimbom, Giresunspor’a 1-0 kaybederken, Gaziantep FK’yi da 2-1’lik skorla yenildi.

7’golün 4’ü Bafetimbi Gomis’ten

Galatasaray, bu sezon Süper Lig’de rakip fileleri 7 kez havalandirdi. Sari-kirmizililarin gollerinin 4’ü Fransiz futbolcu Bafetimbi Gomis’ten geldi. Gomis’in disinda Kerem Aktürkoglu 2 gol kaydederken, diger golü ise Gaziantep FK oyuncusu Stelios Kitsiou kendi kalesine atti.

Konyaspor ise Süper Lig’de Medipol Basaksehir ile birlikte ligde maglup olmayan ve kalesini gole kapatan iki takimdan biri konumunda bulunuyor.

Son 4 karsilasmada yenilmedi

Galatasaray, ligin ikinci haftasinda Giresunspor’a yenildikten sonra oynadigi 4 karsilasmada kaybetmedi. Sari-kirmizililar, bu süreçte Ümraniyespor’u 1-0, Gaziantep FK’yi 2-1 ve Kasimpasa’yi 3-2 maglup etti. Cimbom, Trabzonspor ile golsüz berabere kaldi. Aslan, bu 4 karsilasmada rakip fileleri 6 kez havalandirirken, kalesinde 3 gol gördü.

Abdülkerim Bardakci eski takimina karsi

Galatasaray’da Konyaspor maçi öncesinde eksik futbolcu bulunmuyor. Sari-kirmizililarda, Gaziantep FK maçinda kirmizi kart gören Abdülkerim Bardakci cezasini Kasimpasa maçinda tamamladi. Sezon basinda Konyaspor’dan Galatasaray’a transfer olan Bardakci, Teknik Direktör Okan Buruk’un görev vermesi halinde ilk kez eski takimina karsi oynayacak.

Abdulkadir Bitigen düdük çalacak

Galatasaray ile Konyaspor arasinda oynanacak müsabakayi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardimciliklarini Volkan Ahmet Narinç ve Hakan Yemisken yapacak. Maçin dördüncü hakemi ise Neslihan Muratdagi olacak.

Kaynak: İHA