Çalimbay Açiklamasi 'Aldigimiz 3 Puan Bizim Için Çok Önemli'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, 1-0 kazandiklari CFR Cluj maçinin ardindan, “Buradan alinan 3 puan bizim için çok önemli. Simdi kalan maçlarimiza daha dikkatli bir sekilde bakmaya çalisacagiz” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu’nun 2. maçinda maçinda Romanya temsilcisi CFR Cluj’u 1-0 maglup eden Sivasspor’da teknik direktör Riza Çalimbay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulundu.

Çalimbay, “Iyi bir takimla oynadik. Gerçekten özellikle fizik olarak çok güçlü bir takim. Boy avantajlari çok fazla ve iyi bir takimdi. Biz istedigimiz taktigi güzel bir sekilde yaptik, iyi bir sekilde karsi tarafa kontra ataklarla gitmeye çalistik. Baski yememize ragmen basta kalecimiz olmak üzere defansif açidan mükemmel bir defans yapti bizim arkadaslar. Tek üzüldügümüz sey maçin ikinci yarisi tamamen riske girdiler. O arada gelen çok güzel pozisyonlar vardi. Son paslara dikkat edemedik. Karsi karsiya kaldik kaçirdik. Böyle bir maç oynadiginiz zaman, böyle sikintilar yasadiginiz zaman bu tür pozisyonlari atmaniz gerekiyor. Maçi 2-0’a getirebilseydik maç daha farkli olabilirdi. Biz buraya gelirken 9 tane eksikle geldik. Sadece 4 tane yedegim vardi. Eger tam takim olabilseydik bu maçta fazla baski da yemezdik. Rahatlikla kazanabilecegimiz bir maç olabilirdi ama Cluj takimi gerçekten çok güçlü bir takim. Buradan alinan 3 puan bizim için çok önemli. Simdi kalan maçlarimiza daha dikkatli bir sekilde bakmaya çalisacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA