Yasemin Adar Yigit Açiklamasi 'Türk Kadinin Gücünü Göstermeye Çalisiyorum'

Dünya Güres Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan Yasemin Adar Yigit, çok mutlu ve gururlu oldugunu belirterek, "2017 yilinin ardindan 2. kez dünya sampiyonu oldum. Türk kadinin gücünü göstermeye çalisiyorum" dedi

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi kadinlar 76 kiloda milli güresçi Yasemin Adar Yigit, finalde Misirli Samar Amer Ibrahim Hamza’yi yenerek altin madalya kazandi. Milli güresçi, kariyerindeki ikinci dünya sampiyonlugunu elde etti. Müsabakanin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Yasemin Adar Yigit, "Su çok mutlu ve gururluyum. 2017 yilinin ardindan 2. kez dünya sampiyonu oldum. Türk kadinin gücünü en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyorum. Türk kadinin gücünü göstermeye çalisiyorum. Eminim arkamdan gelecek olan kizlarimiz var. Onlar için rol model olmaya çalisiyorum. Benim önümde örnek alacagim kimse yoktu ve ben hayal kurarak mücadele etmeye basladim. Genç kizlarimiz da beni örnek alarak güzel seyler basaracagini inaniyorum. Insallah onlar da yarin güzel bir sekilde müsabakalarina devam edecekler. Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Grekoromen biliyorsunuz takim halinde sampiyon oldu. Tarih üzerine tarih yazan bir takimiz. Güres olarak her zaman ilkleri basariyoruz. Kadin güresinde hedefimizi her zaman bir ileriye tasiyoruz. Simdiki hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatlari. Insallah orada da ülkemi en iyi sekilde temsil eder, bayragimi dalgalandirip, Istiklal Marsi’ni okuturum" diye konustu.

2024 Paris Olimpiyatlari için de konusan milli güresçi, "Neden olmasin. Hayallerimle baslamistim. Hayal kurarak bu seviyeye geldim. Ben inaniyorum ki 20224 Paris’te hayallerimde de bayragimi dalgalandirip, Istiklal Marsi’ni okutmak insallah orada da birinci olurum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA