Sampiyonlar Ligi'nde Ikinci Hafta Heyecani

UEFA Sampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta karsilasmalariyla heyecan sürüyor. Devler Ligi’nde bugün 7 maç oynanirken, günün en önemli müsabakasinda Bayern Münih, Barcelona’yi 2-0’la geçti.

UEFA Sampiyonlar Ligi 2022-2023 sezonunda A, B, C ve D grubunda 1 maç disinda 2. hafta karsilasmalari tamamlandi. Günün ilk karsilasmalari olan 19.45 seansinda Inter, Viktoria Plzen’i 2-0 maglup ederken milli futbolcu Hakan Çalhanoglu 72. dakikada oyuna girdi. Italyan ekibi bu sonuçla ilk galibiyetini aldi. D grubunda ilk maçlarini kazanan Sporting CP ve Tottenham, Portekiz’de karsi karsiya geldi. Sporting karsilasmada 90 ve 90+3. dakikada attigi gollerle sahadan 2-0 galip ayrildi.

Bayern, Barça’yi devirdi

Sampiyonlar Ligi’nde rakibi Barcelona’ya karsi son 4 maçi da kazanan Alman temsilcisi Bayern Münih, Ispanyol temsilcisini konuk ettigi maçta ikinci yari Lucas Hernandez ve Leroy Sane’nin attigi gollerle sahadan 2-0 galip ayrildi. Polonyali golcü Lewandowski eski takimina karsi 11’de baslarken, sonuca etki edemedi.

Liverpool 3 puana uzandi

Sampiyonlar Ligi’nde Napoli ile oynadigi ilk maçi kaybeden Liverpool, 2. maçinda 3 puana ulasti. Anfield Road’da Ajax’i konuk eden Liverpool, Salah ve Matip’in attigi golllerle sahadan 2-1 galip ayrildi.

Grup maçlarinin ilk gününde alinan sonuçlar söyle:

Liverpool: 2 - Ajax: 1

Porto: 0 - Club Brugge: 4

B. Leverkusen: 2 - Atletico Madrid: 0

Viktoria Plzen: 0 - Inter: 2

Bayern Münih: 2 - Barcelona: 0

Sporting Lizbon: 2 - Tottenham: 0

Marsilya: 0 - E. Frankfurt: 1

UEFA Sampiyonlar Ligi A grubunda ertelenen Rangers - Napoli karsilasmasi ile E, F, G ve H grubunda ikinci hafta maçlari yarin yapilacak.

Kaynak: İHA