Jesus Açiklamasi 'Gruptan Çikabilmek Için Buradan Iyi Bir Sonuçla Ayrilmak Istiyoruz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, UEFA Avrupa Ligi’nde yarin oynayacaklari Rennes maçi öncesi yaptigi açiklamada, "Bana göre bu grubu favorisi Rennes ve Dinamo Kiev. Biz de gruptan çikmak için kendimizi onlarin arasinda görüyoruz. Yarin da bunu yapacagiz. Gruptan çikabilmek için buradan iyi bir sonuçla ayrilmak istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus ile oyunculardan Michy Batshuayi, yarin aksam Rennes ile deplasmanda oynayacaklari UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçi öncesi düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Yarin zor bir maça çikacaklarini ifade eden Jesus, "Rennes Fransa Ligi’nin bir takimi, Fransa Ligi de hem kulüpler bazinda hem milli takim bazinda Avrupa’nin 5 büyük liginden birinde mücadele ediyor. Bana göre bu grubu favorisi Rennes ve Dinamo Kiev. Biz de gruptan çikmak için kendimizi onlarin arasinda görüyoruz. Yarin da bunu yapacagiz. Gruptan çikabilmek için buradan iyi bir sonuçla ayrilmak istiyoruz" diye konustu.



"Umarim takimim degerini gösterip bu maçta gereken mücadeleyi verir"

Portekizli teknik adam, rakiplerinin degerini bildiklerini belirterek, "Mükemmel oyunculari var. Ligde su anda 6. pozisyondalar. Bu da onlarin ne kadar kuvvetli bir takim olduklarini gösteriyor. Muhakkak bize sahada problemler çikaracaklardir çünkü kaliteleri var. Biz de buna en iyi sekilde yanit vermeye çalisacagiz. Çok fazla oyuncu degistiriyorlar, ayni bizim gibi. Bizim için de yarin durum bu sekilde olacak. Farkli bir durum söz konusu degil bizim için. Umarim takimim degerini gösterip bu maçta gereken mücadeleyi verir. Bu hafta 3 günde bir maç yapmadik. Bu haftayi ligde bay geçtik fakat pazar günü bir maçimiz var. Dolayisiyla yine persembe ve pazar oynamis olacagiz. Tabii ki bu ara bize iyi geldi ama simdi yine kisa bir süre içerisinde bir lig maçina çikacagiz. Hem yarin oynayacagimiz hem de pazar günü oynayacagimiz maç için biri digerinden daha önemli gibi bir durum söz konusu degil. Ama ligde oynayacagimiz maçi da düsünerek bu maçtaki tercihlerimizi yapacagiz ve fikirlerimizi uygulamaya çalisacagiz" ifadelerini kullandi.

"Iki takim grubun favorisi

Grupta hangi takimi favori gördügüyle ilgili bir soruya ise Jesus, "Futbolda takimlarin degerine baktiginiz aman bu sizin fikirlerinizi sekillendiriyor, belirleyici oluyor. Su ana kadar düsüncem bu sekilde; Rennes ve Dinamo Kiev’in favori olduklari yönünde. Tabii ki maçlardan, skorlardan sonra bu degisebilir eger kazanmaya, puanlar almaya devam edersek. Su andaki fikrim ayni, iki takim grubun favorisi" diye cevap verdi.

"Onlarin burada olmasini isterdik çünkü Rennes’de çok fazla taraftar var"

Taraftarlar hakkinda da konusan Jesus, "Yarin stadyumda sayica çok fazla taraftarimiz olamayacak. Biz olmalarini isterdik, taraftarlarimiz da burada olmak isterlerdi ama Rennes sorumlularinin Fenerbahçe taraftarlari hakkinda almis oldugu bir karar bu. Onlarin burada olmasini isterdik çünkü Rennes’de çok fazla taraftar var. Onlarin destegine sahip olmak isterdik ama bu mümkün degil. Dolayisiyla kabul etmemiz gerekiyor, yapabilecegimiz bir sey yok. Bu durum sunu gösteriyor ki; Rennes kulübünün Fenerbahçe biletlerinden kazanacagi paraya ihtiyaci yok.”

Batshuayi: "Sahada her iki takim için de büyük bir savas olacak"

Fenerbahçe’nin golcü oyuncusu Michy Batshuayi maçla ilgili, “Yarin çok zor ve öz güvenli bir ekibe karsi oynayacagiz. Dolayisiyla sahada her iki takim için de büyük bir savas olacak” degerlendirmesini yapti.

Fenerbahçe formasiyla ilk golünü attigi için mutlu oldugunu belirten Batshuayi, "Gol atmis oldugum için çok mutluyum ama bu geçmiste kaldi. Su anda yarin oynayacagimiz maça odaklanarak maçi kazanmak için sahaya çikacagiz” dedi.

Marsilya’da birlikte oynadigi Rennes futbolcusu Steve Mandanda’nin kendisiyle ilgili sözleri hatirlatilinca Batshuayi, “Ben de ona karsi oynayacak olmaktan dolayi mutluyum. Beraber oynadigimiz zamanlarda iyi bir arkadasligimiz ardi. Dolayisiyla benim açimdan onu tekrar görecek olmak büyük bir memnuniyet” seklinde konustu.



"Özgüvenim üst noktada"

Fenerbahçe’de olmaktan dolayi çok mutlu oldugunu sözlerine ekleyen Belçikali futbolcu, “Özgüvenim üst noktada. Ayni sekilde antrenmanlarda da siki bir sekilde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Burasi Fenerbahçe, burada rekabetçi bir ortam söz konusu. Oynadigimiz bütün kulvarlarda en uzak noktaya gidebilmek adina çalismalarimizi sürdürecegiz” ifadelerini kullandi.

Son olarak Rennes takiminin gelisim gösterdigini belirten Michy Batshuayi, Rennes ile ilgili, “Genel anlamda futbol sürekli gelisim gösteren bir olgu. Ülke futbolunun da zaman içinde gelistigini düsünüyorum. Dolayisiyla bu süreç içerisinde onlar da asama kaydettiler ve gelisim gösterdiler” degerlendirmesini yaparak sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA