Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'dan Yasemin Adar Yigit'e Tebrik Telefonu

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Dünya Güres Sampiyonasi’nda altin madalya kazanan Yasemin Adar Yigit’i telefonla arayarak tebrik etti.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi kadinlar 76 kiloda milli güresçi Yasemin Adar Yigit, finalde Misirli Samar Amer Ibrahim Hamza’yi yenerek altin madalya kazandi. Milli güresçi bu sonuçla kariyerindeki ikinci dünya sampiyonlugunu elde etti. Müsabakanin ardindan Gençlik ve Spor Bakan Yardimcisi Hamza Yerlikaya, Yasemin Adar Yigit’i, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefonla görüstürdü.

Milli güresçiyi tebrik eden Cumhurbaskani Erdogan, "Dünya sampiyonu oldun. Biz de arkadaslarimizla çalismadaydik, izledik. Tebrik ediyorum. O boyundurugu basta atsaydin daha da rahat olacakti. Ikinci dünya sampiyonlugunu alman bizleri mutlu etti. Tebrik ediyorum" diye konustu.

Yasemin Adar Yigit ise, "Cumhurbaskanim burada Türk kadinin gücünü gösteriyoruz. Nene Hatun’larin, Serife Baci’larin arkasindan geliyoruz. Insallah en yakin zamanda sizinle görüsmek isteriz. Yarin insallah Buse Tosun arkadasimiz var. O da çok güzel maçlar yapacagina inaniyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA