Çalimbay'in Avrupa'daki 26. Randevusu CFR Cluj'la

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarinin ikinci maçinda Romanya ekibi CFR Cluj ile oynayacaklari maçla beraber Avrupa kupalarinda 26. mücadelesine çikacak.

Riza Çalimbay, teknik direktörlük kariyerinde Avrupa kupalarinda toplam 25 müsabakaya çikti. Çalimbay yönetimindeki Denizlispor, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupasi’nda 8 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 maglubiyet aldi. 2005-2006 sezonunda Besiktas’in basinda 4 kez UEFA Kupasi mücadelesinde görev alan Riza Çalimbay, bu müsabakalarda ise 3 galibiyet ve 1 maglubiyet elde etti.

Geçen sezon Sivasspor ile 6 UEFA Avrupa Konferans Ligi müsabakasi heyecani yasayan Çalimbay, bu maçlarda ise 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 maglubiyetle sahadan ayrildi. Çalimbay idaresindeki Sivasspor, geçen sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Eleme Turu maçlarinda ise Petrocub ile karsilasmis, 2 müsabakadan da 1-0’lik skorla galip ayrilmisti. Yigidolar, 3. Eleme Turu ilk maçinda Dinamo Batumi’yi 2-1 yenerken, rövans karsilasmasinda da rakibiyle 1-1 berabere kalmisti. Kirmizi-beyazlilar, play-off turu ilk mücadelesinde de evinde Kopenhag’a 2-1 yenilmis, rövans maçinda da 5-0 maglup olmustu.

Sivasspor, bu sezon da UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçinda Isveç ekibi Malmö’ye 3-1 yenilmis, rövansinda ise 2-0 yenilmisti. Kirmizi-beyazlilar, UEFA Avrupa Konferans Ligi gruplarinin ilk haftasinda Slavia Prag ile 1-1 berabere kalmisti.

Kaynak: İHA