Bilardo Zonguldak Il Birinciligi'nde Zafer Çagdas Birden'in

Zonguldak’in Eregli Ilçesinde devam eden “Türkiye 3 Bant Bilardo Zonguldak Il Birinciligi” karsilasmalarinda birincilik kupasina uzanan isim Çagdas Birden oldu.

Ilçedeki Cumartesi (Üretici) Pazari mevkisindeki Göben Bilardo Salonu’nda 69 sporcunun katilimi ile 25 Agustos’ta baslayan sampiyonada rakiplerine üstünlük saglayan Çagda Birden, Serdar Berber, Orkan Basmaz ve Senol Buyrucu, yari finale kalan isimler oldu.

Ikili eslesme ve eleme (nakavt) sistemi ile yapilan yari final karsilasmalarinda Buyrucu’yu yenen Berber ile Yaman’i geçen Birden, adini finale yazdirdi.

Salonun 1 nolu masasinda 40 sayi üzerinden oynanan ve Türkiye Bilardo Federasyonu (TBF) Hakemleri Hakan Karaorman ile Ersay Gönüllü’nün yönettigi final maçina Birden iyi çikisla basladiysa da, Berber 10 sayilarda yakaladigi rakibini geçerek devreye önde girdi. (21-17)

Karsilasmanin ikinci yarisini 30 sayilara kadar Berber önde götürdüyse de, toparlanan Birden, önce rakibini yakaladi, ardindan ise öne geçerek maçi da (40-32) kazanmasini bildi.

TBF Bilardo Zonguldak Il Temsilcisi Deniz Yücesan kupa töreninde yaptigi konusmada, turnuvaya katilan 69 sporcunun yani sira; Bashakem Necati Bastürk, hakemler Karaorman ve Gönüllü ile Göben Bilardo Isletmesine tesekkür etti.

Birinciligi Birden’in, ikinciligi Berber’in, üçüncülügü ise Yaman ve Buyrucu’nun kupa ile madalyalarinin verildigi törendi, hatira fotograflari çektirildi.

Bu arada, sampiyona sonunda, Türkiye 3 Bant bilardo Sampiyonasi 2. Etap Karsilasmalarina Zonguldak Bölgesinden katilacak 10 sporcu da belli oldu.

Birden ile Ali ‘Kefeli’nin ‘direk’ katilma hakki bulunan Sampiyonaya, turnuvada, bu sporcular haricinde siralamada yer alan ilk 8 sporcu; dahil oldu.

Buna göre; Berber, Kefeli, Birden, Yaman, Buyrucu, Serkan Fitöz, Orkan Basmaz, Özgür Günaydin, Ugur Emanet ve Ahmet Kizginçelik, federasyonca belirlenen tarihte Ankara’nin Gölbasi Ilçesindeki TBF tesislerindeki “Türkiye 2 Bant Bilardo Sampiyonasi 2. Tur Karsilasmalari”nda Zonguldak’i temsil edecekler.

Katilimin sinirli sayida açik sporcunun da alinacagi sampiyonaya, yapilan diger müracaatlarda siralamaya göre ilave yapilabilecek.

Kaynak: İHA