5. Kez Dünya Sampiyonu Olan Riza Kayaalp'e Coskulu Karsilama

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Büyükler Dünya Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 130 kilogramda Iranli Amin Mirzazadeh’i yenerek 5’inci kez sampiyon olan Riza Kayaalp, Ankara’da büyük bir coskuyla karsilandi.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’in ev sahipliginde gerçeklestirilen Büyükler Dünya Güres Sampiyonasi’nda, Milli Güresçi Riza Kayaalp, grekoromen stil 130 kilogramda Iranli Amin Mirzazadeh’i maglup etti. Altin madalyanin sahibi olan Kayaalp, 5. kez Dünya Sampiyonlugu yasayan ilk Türk güresçi olarak tarihe geçti. Milli Güresçi için Esenboga Havalimani’nda karsilama töreni düzenlendi.

Karsilama törenine ASKI Spor Kulübü’nden yöneticiler, sporcular, Riza Kayaalp’in ailesi ve çok sayida vatandas katildi.

Tebrikleri kabul ettikten sonra basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Kayaalp, geride biraktigi turnuva serüveni hakkinda konustu.



“Ülkeme tekrar Dünya Sampiyonlugu sevinci yasattim”

Gurur dolu anlar yasadigini söyleyen Kayaalp, "Bu isin basinda bir hedef koymustum ve ’Her zaman zirvede olmak’ demistim. O hedefte emin adimlarla ilerliyorum. Birçok zorluklarla karsilasiyoruz ama bunu kimse bilmiyor. Sakatlaniyoruz, sampiyonaya son hafta kala sakatliklar geçiriyoruz ama yine de yilmadan çalisiyoruz. Bunu sadece bizler biliyoruz. Bu Dünya Sampiyonasi öncesinde de sikintilar yasadim ama yilmadim, antrenmanlarimi birakmadim, aciyla da olsa antrenmanlarima devam ettim. Kendimi vererek bu sözü yerine getirdim. Bize sunulan imkânlarin karsiligini vermek en büyük hedefim zaten, devletimize en büyük vefam. Allah’a sükürler olsun ülkeme tekrar Dünya Sampiyonlugu sevinci yasattim" dedi.



"Ilerlemeyi çok seven bir sporcuyum"

Kayaalp, 2024 Olimpiyatlari için önünde kisa bir zaman kaldigini belirterek, "Yolda 2 Avrupa sampiyonasi, 1 Dünya Sampiyonasi ve 1 de olimpiyat var. Kendim için son 4 sampiyona diyebilirim. Bu 4 sampiyonayi en iyi sekilde atlatmam ve ondan sonra da huzurlu bir sekilde bu isi birakmanin zamani geldi. Hedef koyan bir sporcuyum ve o yolda ilerlemeyi çok seven bir sporcuyum. 11 yasimdan bu yana yapiyorum ve ayni sekilde istikameti bozmadan son 1,5 senede yapmak istiyorum. Huzurlu bir sekilde ülkeme en iyi sekilde hizmet etmis bir sporcu olarak bu isi birakarak ondan sonraki hayatima bakmak istiyorum" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA