Seref Eroglu Açiklamasi 'Avrupa Sampiyonasi'ndaki Basarimizin Tesadüf Olmadigini Bütün Dünyaya Ve Türkiye'ye Gösterdik'

Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu, Avrupa Güres Sampiyonasi’ndaki basarinin tesadüf olmadigini dünyaya ve Türkiye’ye gösterdiklerini söyledi.

Sirbistan’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi’nda Türkiye, grekoromen stilde 125 puanla takim halinde sampiyon oldu. Türkiye Güres Federasyonu Baskani Seref Eroglu ile sampiyonada altin madalya alan Riza Kayaalp ve Burhan Akbudak, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Hakli gururu yasadiklarini ifade eden Baskan Seref Eroglu, "Hakli bir gururu yasiyoruz. Zor bir is basardik. Kisa bir sürede basardik. Biz Avrupa Sampiyonasi’nda söylüyorduk, ‘Türk güres tarihinde izler birakacagiz’ diye. Riza gibi, Burhan gibi ve adini sayamadigim birçok sampiyona güvenerek söylüyorduk. Bu çocuklarin hepsi ayni anda dünya sampiyonu olsa ben sasirmam. Buraya gelirken, 4-5 tane dünya sampiyonu olsak diye kendi kendime düsünüyordum. Sporda birileri hata yapiyor, birileri onu degerlendiriyor. Her seye ragmen çok güzel bir son. Aldigimiz dünya sampiyonluklarini, madalyalari ülkemize, güres camiasina, devletimize, milletimize armagan ediyoruz. Türk güresi bundan önce oldugu bundan sonra da bu yolculuguna devam edecek. Bundan önce bütün tarihi rekorlari kirmis bir bransiz. Biz sadece kendi kendimize yarisiyoruz. Rekorlarimizi egale ediyoruz. Bu çok anlamlaydi, bu rüya takimi tekrar yakalamak. Bizim gürestigimiz dönemlerde sporcu olarak dünya sampiyonu olan takimin içindeydim. Bugün de dünya sampiyonu olan takimin baskani olarak buradayim. Riza ile takim arkadasiydik. Gerçekten gurur duydum. ‘Izleyenlerin gurur duyacagini, Türk güresine yakisan mücadele olacak’ demistik. Bunu da Dünya Sampiyonasi’nda gördünüz. Avrupa Sampiyonasi’ndan sonra bazilari Ruslar yok, bunlar yok dedi.

Sirf basarimizi gölgelemek için bunu konusuyordular. Bunun tesadüf olmadigini bütün dünyaya ve Türkiye’ye gösterdik. Bizim olmazsa olmazimizin çalismak. Riza Kayaalp, 5 kere dünya sampiyonu olmussa bu tesadüf degil, çalismanin eseridir. Onunla ve tüm takimla gurur duyuyorum. Iyi ki onlarin baskaniyim. Ne kadar övünsek az. Her seyiyle onlarin yaninda olacagim. Ben onlarin agabeyleriyim, sadece federasyon baskani degilim. Takim olduk, ruh oldu. Bu takim 2024 Paris Olimpiyatlari’na kadar böyle devam edecek" diye konustu.



Riza Kayaalp: "Allah’a sükürler olsun çikip, aslanlar gibi maçlarimizi kazandik"

130 kiloda sampiyon olan Riza Kayaalp, verilen emeklere karsilik verdiklerini söyleyerek, "Her zaman dedigim gibi devletimiz bize bir imkan sunuyor, bu imkani degerlendirip çalisiyoruz ki bayragimizi göndere çektirip istiklal marsini söyletebilmek için. Allah’a sükürler olsun bunun bilinciyle her zaman hareket ediyorum. Bu Dünya Sampiyonasi’na da tabii ki altin madalya hedefiyle geldim. Birkaç olumsuzluklar yasadim kampta, sakatliklar yasadim ama ben her zaman sunu söylüyorum; sakat da olsam çalisirim, hazirlanirim. Yeter ki bana çok zarari olmasin. Dedigimi yaptim, Allah’a sükürler olsun çikip, aslanlar gibi maçlarimizi kazandik ve hem ben sampiyon oldum hem de 5 madalya ülkemize kazanirdik. 2 sampiyonluk, 3 bronz madalya dünya sampiyonasinda elde edilmesi zor bir basari. 2009’dan sonra da takim halinde tekrar sampiyon olduk. Allah tekrardan nasip etti bize. 13 yil sonra, tekrardan takim halinde sampiyonluk kazandik, bu da bizim için gurur verici oldu" seklinde konustu.

82 kiloda sampiyon olan Burhan Akbudak ise, "Güzel ilklere adim atiyoruz. Avrupa Sampiyonasi’nda 17 madalyayla rekor kirdik. 17. madalyayi ben almistim, burada da ilk altin madalya aldim. Bunun gururunu yasiyorum. Devletimi, milletimi seven Türk ferdi olarak sonuna kadar burada Türk’ün gücünü göstermek için elimden geleni yaptim ve sonunda Allaha sükürler olsun hayalimize bir adim yaklastik. daha da devam edecek insallah" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA