Riza Kayaalp'in 5. Dünya Sampiyonlugu Ailesini Ve Sehri Sevince Bogdu

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da düzenlenen Dünya Güres Sampiyonasi’nda grekoromen stil 130 kiloda altin madalya kazanan milli güresçi Riza Kayaalp’in Yozgat’ta yasayan ailesi büyük sevinç yasadi.

Sirbistan’in baskenti Belgrad’da gerçeklestirilen Dünya Güres Sampiyonasi’nda final müsabakasinda Iranli Amin Mirzazadeh’i maglup eden milli güresçi Riza Kayaalp, 5. kez dünya sampiyonu oldu. Milli güresçinin final mücadelesini ailesi, il protokolü ve yüzlerce vatandas, Cumhuriyet Meydani’na kurulan dev ekrandan izledi. Kayaalp’in annesi Sevgi, babasi Kelami Kayaalp ve vatandaslar karsilasma boyunca heyecan içinde dua ederek müsabakayi takip etti. Karsilasma sonrasi milli güresçinin ailesi ve vatandaslar mutluluklarini birbirine sarilarak kutladi.

“Sirada olimpiyatlar var”

5. kez dünya sampiyonu olan Riza Kayaalp’in annesi Sevgi Kayaalp, oglunun maçini izledikten sonra yaptigi konusmada, “Oglumla çok gurur duyuyorum. Istiklal Marsimizi söyletti, bayragimizi dalgalandirdigi için çok tesekkür ederim. Sirada olimpiyatlar var. Zaten bir tek olimpiyat birinciligi kaldi. Onun rakibi yok, bir de Lopez’i yikarsa benden mutlusu yok. Insallah bayragimizi yine dalgalandirir. Rabbim gücünü kuvvetini artirsin.” dedi.



“Oglumla gurur duyuyorum”

Baba Kelami Kayaalp ise, “Mutluyum, gururluyum. Oglum 5. kez dünya sampiyonu oldu. Yozgat’imizi dünyaya duyurdu. Mutluyuz, insallah olimpiyat sampiyonu da olmasini istiyoruz.” seklinde konustu.



“Riza Kayaalp, Yozgat’in önemli markalarindan”

Karsilasmayi vatandaslar ve milli sporcunun ailesi ile izleyen Yozgat Valisi Ziya Polat da, “Yine çok mutluyuz, çok gururluyuz, Yozgat’in yigit evladi, gururumuz, hemserimiz 5. kez Dünya sampiyonu oldu. Bizlere, Yozgat’a bu gururu yasattigi için sükranlarimi sunuyorum. Riza, Yozgat’in en önemli markalarindan biridir. Hep beraber Riza’ya destek oluyoruz, olmaya da devam edecegiz. Insallah olimpiyatta da altin madalyamizi alip Istiklal Marsimizi herkese dinlettirecegiz.” ifadelerine yer verdi.

“Bir Riza Kayaalp klasigi izledik”

Yozgat Belediye Baskani Celal Köse ise, “Bugün Cumhuriyet Meydanimizda yine bir Riza Kayaalp klasigi izledik. Rabbime sükür 5. Dünya sampiyonlugumuz aldi. Yozgatlinin Türk’ün gücünü orada gösterdi ve rakiplerini dize getirerek 5. Dünya sampiyonlugunu elde etti. Gurur duyduk, mutlu olduk.” dedi.

Karsilasma sonrasi il protokolü ve vatandaslar milli sporcu Riza Kayaalp’in ailesini tebrik etti.

Kaynak: İHA