Izmir Büyüksehir Belediyesinden Amatör Kulüplere 5 Milyon 150 Bin Liralik Destek

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Izmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna 5 milyon 150 bin liralik nakdi destek verdi. Destek çekini Federasyon Baskani Efkan Muhtar’a teslim eden Baskan Tunç Soyer, “Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edecegiz, gücümüzü sonuna kadar zorlayacagiz” dedi.

Izmir Büyüksehir Belediyesi 2022 yili Eylül ayi içinde Izmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu çatisi altinda bulunan 257 spor kulübüne oynadiklari ligde ve altyapida faaliyet gösterdikleri kategori sayisina göre toplam 5 milyon 150 bin liralik nakdi yardim sagladi. Göreve geldiginden bu yana amatör kulüplere destegini artirarak sürdüren Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer, Izmir Amatör Kulüpler Federasyonu Baskani Efkan Muhtar’i makaminda agirladi. Ziyarete Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Ertugrul Tugay, Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskani Hakan Orhunbilge, federasyona bagli birlik baskanlari katildi.

Baskan Tunç Soyer, “Sizler toplumun sagliginin güvencesisiniz. Benim gözümde hepiniz kahramansiniz. Kimse size maas vermiyor, madalya takmiyor. Isinizden fedakarlik ederek gençlere sahip çikiyorsunuz. Bizim gözümüzde çok kiymetlisiniz. Aklimizda, fikrimizde ve vicdanimizda yeriniz çok büyük. Elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edecegiz, gücümüzü sonuna kadar zorlayacagiz. Hiç merak etmeyin, en az sizin kadar yaptiginiz ise saygi duyan bir baskaniniz ve Büyüksehir Belediyesi var. Içiniz rahat olsun, sonuna kadar yaninizdayiz. Bu memlekete sporu yayacak olan amatör kulüplerdir. O yüzden bu hikaye degisecek, simdi biraz daha sabir” dedi.

Izmir Amatör Kulüpler Federasyonu Baskani Efkan Muhtar ise “Izmir’e olan sevginizi gerçekten görüyoruz. Bir baba edasiyla bizlere sahip çiktiniz. Sizlere çok tesekkür ediyoruz” dedi.



Son 3 yilda destek arttirildi

Son 3 yilda amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi olarak toplam 4 milyon 250 bin liralik yardim yapildi. Bu son destekle amatör kulüplere son 3 yilda toplam 9 milyon 400 bin liralik kaynak aktarilmis oldu. Son 3 yilda ayni zamanda Izmir genelinde 22 hali saha yapilarak veya zemini yenilenerek amatör spor kulüplerinin kullanimina açildi. Bunun için de 16 milyon liranin üzerinde kaynak ayrildi. Bu tesislerden Behçet Uz Sahasi, Balçova Atatürk Stadyumu, Çigli Atatürk Stadyumu, Gaziemir Ilçe Stadyumu, Yesilyurt Futbol Tesisleri ve Karsiyaka Hasan Türker Tesisleri nizami ölçülerde olup Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafindan hem maç hem de antrenman için çok yogun bir sekilde kullaniliyor.

Kaynak: İHA