Recep Uçar Açiklamasi 'Dördüncü Golü Arayan Takimdik'

Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, Fenerbahçe karsisinda 90+2’de beraberlik golünü yemelerine ragmen geri çekilmeyip dördüncü golü aradiklarini ve her zaman oyunlarini gelistirmeye odaklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasinda Ümraniyespor deplasmanda 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar, kulüp açisindan tarihi bir gün oldugunu ifade ederek, “Süper Lig’de ilk maçimizdi. O yönden bizim için degerli bir maçti. Benim kendi ve oyucularim adina özel bir maçti. Teknik direktör olarak ilk defa Süper Lig’de yer aldim. Geçen seneden 5 oyuncumuz, toplamda 7 tanede oyuncumuz ilk defa yer aldi. Özel bir gündü. Sevinsem mi üzülsem mi düsündügüm bir maç. Biz buraya sadece kendi oyunumuzu oynamak için geldik. Bunu birçok insanin beklentisi belki Ümraniyespor Kadiköy’e gittiginde savunma yapip kontrayla gol arayacakti. Bizim amacimiz tamamen farkliydi. Bunu birinci dakikada sinyalini verdik, Geraldo’nun pozisyonunda. Maalesef 17. dakikada bizim Glumac’in disarida oldugu bölümde kornerden olusan penalti sonrasi gol bizi etkiledi. Sonrasinda oyundan düsmedik. Oyun olarak ciddi pozisyonlar ürettik. Duran toplardan açikçasi Fenerbahçe’yi analiz etmistik. Duran toptan buldugumuz gol ve girdigimiz pozisyonlar vardi. Uzatmalarda gol yedik. Duran topun devamini almamiza ragmen geçis golü yedik. Kadiköy’de devre arasi 2-1 girmek zordur. Ikinci yari kendi oyunumuzu oynamak için çiktik. Maçin genelinden memnunum ama ikinci yarinin ilk 20 dakikasindan memnun degilim. Biraz futbol sansi bizden yana oldu. Sonrasinda duran toptan buldugumuz gol ve yine gol aramaya devam ettik. 73’te öne geçtik, son dakikalara kadarda koruduk. Uzatmada yedigimiz golle buradan 1 puanla ayriliyoruz. Ciddi anlamda karakter koyan oyuncularimi yürekten tebrik ediyorum. Çok zor bir fikstürümüz var. Antalyaspor, Adana Demirspor, Galatasaray ve Trabzon ile oynuyoruz. Oyunculardan beklentim kendi oyunu oynamaya çalisan, deger katan bir takim izlettirebilmek. Bunu kismen izlenimini verdik. Aldigimiz 1 puan sevindirici ama sevinsem mi üzülsem mi düsündügüm bir maç. 1 puan alip kapatiyoruz” dedi.



“Dördüncü golü arayan takimdik”

Oyun anlayislarina deginen Uçar, “Bizim oyunumuz teknik direktör olarak oyunun her anlariyla alakali müdahale edebilirsek anca o sekilde basarabiliriz. Valentin ve Geraldo farkli oyuncular. Ben biraz o bölümlerde oyunun elimizden kaymayi düsündügümde dinamizm getirmeye çalistim. Oradan da 3-2’lik galibiyeti yakaladik. Fenerbahçe 9 tane maç yapti buraya gelene kadar. Burada takimlarin hepsi bekleyerek oynadi, biz bekleyerek oynamadik. Kazanmak için oynadik. 90+2’de gol yiyen takim demoralize olur içeriye çekilir ama biz dördüncü golü arayan takimdik. Fenerbahçe diger maçlara oranla Lincoln’ü daha ofansif oynatarak basladi.

Fenerbahçe’nin en belirgin özelligi topun rakipte oldugu bölümlerde e ön taraf baski yapan takim. Bu takimlar arkada bosluklar verebilirler. Önemli olan bunlari kullanabilmek. Oyunun yönünü daha çabuk degistirebilseydik oyun daha farkli yere gidebilirdi. Büyük takimlar böyle oynamak zorunda. Bizlerin gibi takimlarda bu baskilardan çikip bu alanlari ne kadar degerlendirebilirse o kadar var olabiliyorsunuz” diye konustu.



“Oyunumuzu gelistirebilirsek burada var olacagiz”

Takiminin oyun anlayisina deginen Recep Uçar, “Benim amacim burada oyuncularimla beraber sadece oyuna konsantre olabilmek. Biz büyük bir camia degiliz, geçen senede degildik. Ne camia, ne taraftar, ne ekonomik gücümüz var. Rakiplerle yarisabilecek seviyede degiliz. Yarisabilecegimiz tek yer saha. Oyunu gelistirebilirsek burada var olacagiz. Bu oyunu gelistirerek her maçta her platformda tamamen kendi oyunumuzu oynayacagiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA