Jorge Jesus Açiklamasi 'Henüz Ligin Basindayiz, Çok Fazla Maç Var'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Ümraniyespor karsisinda alinan beraberlik sonrasinda henüz ligin basinda olduklarini ve çok fazla maç oynayacaklarini ifade etti. Jesus ayrica transfer penceresinin son döneminde firsat çikarsa iyi bir ismi kadrolarina katacaklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasinda Fenerbahçe evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan basin toplantisinda konusan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, lige galibiyetle baslamak istediklerini ifade ederek, “Ama bugün rakibimizin de hakkini vermek gerekiyor. Ilk yariya 2-1 girsek de ilk yari boyunca zorluk çikarttilar. Ikinci yariya daha iyi basladik. 3-1 yapabilecek pozisyonlar yakaladik ama rakibimiz beraberligi ve sonra öne geçiren golü yakaladi. Takimim maçi çevirebilecegine inandi. Oyuna sonradan girenler maçi çevirebileceklerini inandilar. Istedigimiz galibiyete ulasamadik. Henüz ligin basindayiz, çok fazla maç var. Eleme usulü turnuva degil. Bugün bazi oyuncular Avrupa maçimizdan dolayi çok fit degildi” dedi.



“Transfer penceresinin son döneminde firsat çikarsa iyi bir ismi kadromuza katacagiz”

Baskan Ali Koç’un maç sonrasinda, ‘Bu bir yol kazasiydi’ açiklamasiyla ilgili soruya ve forvet transferine cevap veren Jesus, “Baskanimiz takimina inaniyor. Bu sonuç benim için futbolun parçasi. Her zaman kazanamazsiniz. Bu sezon ilk maglubiyeti Dinamo Kiev karsisinda aldik. Bu maçi kazanamadik ama beraberlikle ayrildik. Dünyadaki her takim çok fazla gol atan forvet ister. Çok gol atan iyi forvetler pahali ve Avrupa’nin en önemli liglerinde oynuyorlar. Dolayisiyla kolay degil bir anda getirip her seyi çözmesini beklemek. Transfer penceresinin sonuna dogru firsat çikarsa iyi bir ismi kadromuza katmak istiyoruz. O dönem daha dogru bir zaman. Elimdeki oyunculardan memnunum” seklinde konustu.



“Oyuncu kurallari stratejiyi etkiliyor”

Türk oyuncu oynatma kurallariyla ilgili soruya cevap veren Jorge Jesus, “Stratejik olarak bu kural bizi etkiliyor, herkes için geçerli. Sahada en az 3 Türk oyuncunuzun olmasi gerekiyor. Degisiklik yaparken de bunlari düsünmeniz gerekiyor. Bu stratejiyi etkileyebiliyor. Tercihleri karmasik hale getiriyor. Bu ülkenin kurallari bu, uymam gerekiyor. Ben daha önce Portekiz Ligi’nde çalistigimda böyle bir kural yoktu. Istediginiz kadar yabanciyla oynayabiliyordunuz” ifadelerini kullandi.

“Çift kulvarda derin bir kadroya ihtiyacimiz var”

Takimin transfer politikasiyla ilgili konusan tecrübeli teknik adam, “Yaklasik 8 haftadir takimla birlikte çalisiyoruz. O andan itibaren antrenmanlarda oyunculari daha iyi taniyoruz. Takimdan ayrilan oyuncular oldu. Min-jae sonrasi stoper arayisina girdik. Su anda ligin basindayiz, önümüzdeki seneyi konusmak dogru degil. Ben maç maç bakiyorum. Biz elimizden geldigince hem Türkiye hem Avrupa da basarili olmak istiyoruz. Fenerbahçe’de çift kulvarda yaristiginiz zaman derin kadro olmasi gerekiyor. Avrupa da Fenerbahçe’nin hep olmasi lazim. Avrupa siralamasinda yukarilara çikmali. Sadece 11 oyuncunuzun olmamasi lazim, rotasyon yapabilmeniz lazim. Bu maçta kadroda bazi degisiklikler yaptik, persembe de bazi degisiklikler yapmamiz gerekecek” diye konustu.

Kaynak: İHA