Batmanli Dünya Sampiyonlari Ödüllendirildi

Kolombiya’nin Cali sehrinde yapilan Dünya U-20 Atletizm Sampiyonasi’nda sampiyon olan Mazlum Demir ile üçüncü olan Hayrettin Yildiz için Ibrahim Halil Kay Spor Kompleksi’nde ödül töreni düzenlendi.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlügü Ibrahim Halil Kay Spor Kompleksi’nde düzenlenen ödül töreninde TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir, dünya sampiyonlarini ve antrenörlerini altinla ödüllendirdi. Atletizm tarihlerinde ilk defa bir dünya sampiyonasinda iki kürsüye ayni anda iki sporcu çikarmis olduklarini belirten Demir, "Geçtigimiz hafta Kolombiya’nin Cali kentinde yapilan müsabakalarda sporcularimizdan biri dünya sampiyonu, digeri dünya üçüncüsü oldu. Atletizm tarihimizde ilk defa bir dünya sampiyonasinda iki kürsüye ayni anda iki sporcu çikarmis olduk. Bu beni çok mutlu etti. Sporcularimi, özellikle emegi geçen hocalarimizi çok çok tebrik ediyorum, kendilerine tesekkürlerimi sunuyorum. Bu baglamda bize desteklerini esirgemeyen Atletizm Federasyonumuza sükranlarimi sunuyorum. Burada altyapida hocalarimizin 3-4 aylik bir çalisma periyodu oldu. Çok emek verdiler ve emeklerinin karsiligini aldilar, ülkemizi gururla temsil ettiler; bekledigimiz basarilari getirdiler. Kendilerine ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum" dedi.



Mazlum Demir: "Kazandigim basaridan dolayi çok mutluyum"

Kolombiya’nin Cali sehrinde sampiyon Mazlum Demir, "Kazandigim basaridan dolayi çok mutluyum. Bizlere verdikleri desteklerden dolayi antrenörüme, kulüp yöneticilerine, kulüp baskanim Mustafa Demir’e çok tesekkür ederim. Desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Türkiye Atletizm Federasyonu Baskani Fatih Çintimar’a da çok tesekkür ederim. Dünya siralamasinda kendi kisisel derecelerimde birinci olarak katilmistim ve yarisi birinci olarak tamamladim. Orada yaristan önce üç aylik bir kampimiz vardi. Üç ay süren bu kampimizdan sonra dünya sampiyonasina katildik. Antrenörüm Sadullah Ergün’e bu süreçte bana yardim ettigi için çok tesekkür ederim. Destegini hiçbir zaman esirgemedi" diye konustu.



Hayrettin Yildiz: "Kendime inaniyordum"

Kolombiya’nin Cali sehrinde Dünya U-20 Atletizm Sampiyonasi’nda dünya üçüncüsü olan Hayrettin Yildiz, "Öncelikle aileme bu gururu yasattigim için çok mutluyum, çok gururluyum. Basta kulübüm olmak üzere, federasyon yöneticileri, kulüp baskanimiz Mustafa Demir, Ridvan Ari Bey, Ümit hocam, Sadullah hocama, herkese çok tesekkür ederim. Tesekkür edilecek çok insan var. Kendime inaniyordum. Yarismadan önce siralamada 6’inci olarak gidiyordum ama geç girdigim kamp, yaptigim antrenmanlar bana ekstra bir özgüven getirmisti. Orada madalya almak istiyordum, Allah bana nasip etti. Emegi geçen herkese tesekkür ederim" ifadelerinde bulundu.

"Türk atletizm tarihinde bir ilk yasadik"

Milli Takim Antrenörü Sadullah Ergün ise, "Biz, yaklasik üç aylik bir antrenman periyoduyla Erzurum’da kamp yaptik. Kampin sonucunda çocuklarla beraber yarismaya gittik, yarismamiz da güzel geçti. Türk atletizm tarihinde bir ilk yasadik. Bir bransta iki podyumu birden yakaladik. Mazlum Dag zaten yarismaya dünya lideri olarak katilmisti ve bu sekilde de bitirdi. Hayrettin 2004 dogumlu olmasina ragmen kendinden 1 yas büyüklerle yaristi. Ama yarismanin ne kadar zor oldugunu kendisine önceden anlatmistik, ona göre çalismistik. Hayrettin son 6 salise ile dünya üçüncülügünü aldi. Mutluyuz, verdigimiz emeklerin karsiligini aldik. Buradan sizlerin huzurunda bize destek veren herkese çok çok tesekkür ediyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA