Ali Koç Açiklamasi 'Hakemin Performansi Kabul Edilemez'

Fenerbahçe Baskani Ali Koç, Ümraniyespor maçinin ardindan hakeme elestirilerde bulunarak, "Hakemin performansi kabul edilemez" dedi.

Spor Toto Süper Lig’de evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe’de maçin ardindan Baskan Ali Koç açiklamalarda bulundu. Mücadelenin hakemi Yasar Kemal Ugurlu ile ilgili konusan Koç, "Panik olacak hiçbir sey yok, bu baslangiç hayirli olabilir. Bugün alinan sonuç bir yol kazasidir. Bana da pozisyon net disarida gibi geldi. VAR’da da bayagi bir zaman harcandi. Hakem kötüydü ama bizim oynadigimiz oyun da kötüydü. Hakemin ne olduguna girmeme gerek yok. Hakeme bu kadar konsantre olmaya da gerek yok. Kötü performans sergiledik ama bu hakem performansi da kabul edilemez. Burada iki tane Avrupa maçi gördük, orada da gördünüz hakemleri. 90 dakikaya bu kadar hata sigdirmak da beceri ister. Hakem kötüydü. Bence en feci durum oyunun bu kadar durmasi Bizim Türkiye’de buna bir çare bulmamiz lazim. Hakemin ne oldugunu söylememe gerek yok. Geçen seneden sikintisi belli bir 90 dakikaya bu kadar hata sigdirmak beceriksizliktir. Bu hakemin performansi kabul edilemez. Her gol sonrasi VAR’a gidildi. Aleyhimize çalinan penalti disaridaydi. Ama bugün aldigimiz sonucu hakeme baglamak dogru olmaz. Böyle yaparsak kötü oyunumuza bahane bulmus oluruz. Ancak bir daha basimiza böyle bir sey gelirse tepkimiz daha farkli olur. Ben bu hakem ile ilgili düsüncelerimi geçen sene söylemistim” dedi.



“Transferlerin çogunu tamamladik”

Yapilan transferler hakkinda da konusan Ali Koç “Transferleri tamamen hocamizin istegi dogrultusunda yaptik. Geldiginde 4-5 oyuncu istiyordu. Ancak 1-2 ay geçtikten sonra yeni taleplerde bulundu. Bazi firsat transferleri de yaptik. Transferlerin çogunu tamamladik. Bir bölgeye daha transfer yapacagiz. Ancak bizin camia öyle bir camia ki, her seyi hocaya biraksaniz elestiriliyor, yönetim olarak transfer yapsaniz elestiriliyor” ifadelerini kullandi.

“Forvet en pahali pozisyon”

Forvet transferine deginen Koç, "Imza atmadan isim açiklamayiz. Gomez diyorsunuz, bugüne kadar bize neler yakistirildi! Sadece bize de degil, diger takimlara da! Kamuoyu transfer istiyor degil. Bu yumurta-tavuk meselesi. Bazi medya mensuplari, menajerlerle is yapiyor. Forvet en pahali pozisyon. Maddi sikinti olunca, istediginizi yapamazsiniz. Transferin son döneminde çok farkli seyler oluyor. Biz de onu bekliyoruz" seklinde konustu.

TFF’nin yabanci kuraliyla alakali projesiyle ilgili de Ali Koç sunlari söyledi:

"Yabanci sayimiz, kurallar ne diyorsa o olacaktir. Çok dogru bir kural degisikligi oldu. Sayin Süleyman Hurma’nin fikriydi, dogru bir karardi. Bu yüzden de TFF olumlu bakti. Hayirlisi olsun."

Kaynak: İHA