Çocuklar Futbol Senliginde Bulustu

Bingöl’de düzenlenen ve 5 ilden 240 çocugun katildigi ’U11-U12 Bölgesel Minikler Futbol Senligi’ renkli görüntüler olusturdu.

Bingöl’de Il Gençlik ve Spor Müdürlügü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun (ASKF) koordinesinde ’U11-U12 Bölgesel Minikler Futbol Senligi’ düzenlendi.

Futbol senligine, Bingöl basta olmak üzere 5 ilden 240 çocuk katilim sagladi. Çocuklar, 2 gün boyunca tatli bir rekabet içinde müsabakalari sürdürdü. Merkez Karsiyaka Mahallesi Sehir Stadyumunda düzenlenen futbol senliginde renkli görüntüler ortaya çikarken, senlik sonrasi çocuklara çesitli hediyeler verilerek memleketlerine gönderilecek.

Senlik hakkinda bilgi veren Il Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Logoglu, “ASKF Baskanligimizla birlikte ortaklasa düzenledigimiz 5 ilimizin katildigi, 12 yas grubundaki futbol söleni 240 kisinin katilimiyla cumartesi baslattik. Böylesi turnuvalarin çocuklarimizin hem fiziksel hem de zihinsel gelisimlerine son derece etkili oldugunu biliyoruz. Gelecek adina Bingöl’ümüzden civar illerimizden çikabilecek profesyonel sporcularin çalismasini yapiyoruz. Hem de çocuklarimizin mutlu daha huzurlu bir ortam saglanmasi için amatör spor kulüplerimizle birlikte isbirligi içinde böylesi turnuvalari baslatmis olduk” dedi.

Senligin verimli geçtigini belirten Bingöl Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Baskani Ali Ekber Alimoglu, “Senlige Bingöl, Diyarbakir, Bitlis ve Mus illerinden sporcular katildi.

Burada amacimiz, çocuklarimizin yaz dönemini bos geçirmemeleridir. Onlari bu etkinlige dahil edip topluma kazandirmaktir. Dünden beri yaptigimiz turnuva çok iyi bir sekilde sürdü. Gerçekten de çok verimli bir hal aldi. Çocuklarin aileleri de geldi ve çok verimli geçti” seklinde konustu.

Mus’tan gelen ve 2 gün boyunca eglenerek vakit geçirdigini dile getiren Masallah Demir, “Maç oynadik ve çok zevkli geçti. Ilk maçimiz 2-2 bitti. Bugün de maçimizi oynayacagiz ve yenmeyi düsünüyoruz. Buradan galibiyetle ayrilmak istiyoruz. Kendimi çok iyi hissediyorum ve geldigimden dolayi memnunum” dedi.

Kaynak: İHA