Turistler Bu Bölgeye Akin Ediyor Açiklamasi Ayaklari Yerden Kesiliyor

Adrenalin tutkunlarinin gözde adresi haline gelen Sakarya Kirantepe yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgisini görüyor. Yamaç parasütünün disaridan gözüktügü gibi tehlikeli bir spor dali olmadigina deginen Kubilay Ertürk, “Dünyanin her yerinden yolcu uçurduk burada. Burasi turistlerin ugrak noktasi oldu öyle söyleyebilirim” dedi.

Istanbul, Ankara, Bursa gibi birçok sehre olan yakinligi, ulasim kolayligi, inis için alternatif birçok bölgesi ve sehre yakinligi sebebiyle Serdivan Kirantepe, Yamaç Parasütü’nün merkezi haline geldi. Yamaç parasütü açisindan en elverisli mekanlar arasinda yer alan bölge, yerli ve yabanci ziyaretçilerini agirliyor. Son zamanlarda özellikle dünyanin birçok farkli bölgesinden yabanci turistlerin akin ettigi Kirantepe, adrenalin tutkunlarinin cazibe merkezi haline gelmis durumda. Sakarya Hava Sporlari Kulübü’ne bagli çalisan ve uzun yillardir yamaç parasütü yapan egitmen Kubilay Ertürk, yamaç parasütü deneyimi yasamak isteyen herkesi Kirantepe’ye davet etti.

“Ulasim kolayligi”

Yamaç parasütü açisindan Sakarya’nin önemli bir bölge oldugunu söyleyen Ertürk, “Burasi Türkiye’nin en güzel take offlarindan bir tanesi. Alanimiz çok büyük; karsidan bir rüzgar esmesi, belli bir egim olmasi gerekiyor ve asagida inis alani olmasi gerekiyor. Bir tane degil birkaç tane alternatif inis alani olmasi gerekiyor ki, ögrencilerde uçtugu için o alani kaçirinca baska bir alana inebilsinler diye. Yükselip tekrar bu alana da inebiliyoruz. Asagidaki inis alanlarindan 10 dakikaya tekrar buraya gelebiliyoruz, sehre çok yakin o yüzden burasi Türkiye’nin en güzel take offlarindan bir tanesi” dedi.



“Dünyanin her yerinden yolcu uçurduk”

Turistlerin ugrak noktasi haline geldigini belirten Kubilay Ertürk, “Biz burada tandem pilotluk yapiyoruz, uçmak isteyen kisileri hiçbir deneyimi olmamasina ragmen 1-2 dakikalik brifing ve sonrasinda önümüze ayri koltuga baglayarak uçurabiliyoruz. Dünyanin her yerinden yolcu uçurduk burada. Birçok ülkeden yolcu uçurduk, burasi çok revaçta bir bölge. Istanbul’a yakinligi da çok önemli burada. Yani burasi turistlerin ugrak noktasi oldu öyle söyleyebilirim” diye konustu.



“Disaridan gözüktügü gibi tehlikeli bir spor degil”

Gerekli kriterlerin saglanmasi durumunda yamaç parasütünün, bir hali saha maçi kadar risksiz olduguna deginen Ertürk, “Yamaç parasütü sporu disaridan gözüktügü gibi çok tehlikeli bir spor degil. Ters rüzgar denilir aslinda ters rüzgar yoktur, türbülansli hava vardir. Istatistiklere inaniyorsaniz bir hali saha maçindan risksiz bir spordur bu. Ama limitler dahilinde yapildigi zaman. Bizim belli limitlerimiz var; rüzgar belli bir limitin üzerindeyse uçmuyoruz, hava türbülansli ise ve tehlikeli bulutlar olustuysa uçmuyoruz. Bunlarin hepsi uçus için elverisli oldugu zaman inanin herhangi bir hali saha maçindan risksiz bir spor bu” seklinde konustu.



“Parasütler her 2 senede bir muayeneye gidiyor”

Parasütlerin, ayni araçlar gibi her iki senede bir muayeneden geçtigine de deginen Kubilay Ertürk, “Parasütler, araçlar gibi her 2 senede bir muayeneye gidiyor. Geçirgenliginden, ip ve karabinasinin saglamligindan test edilip uçulabilir raporu alinarak öyle uçuluyor. Insanlar genelde hep iplere takilir ama o 1 tane ipin 150 kilogram çekeri var ve 300 tane ip var. Kumasi özel ve her iki senede bir muayeneye gidiyor. Yükseklik korkusu olanlar da bunu yapabiliyor. Ben ikinci kattan bakamayan arkadasim dahi olmak üzere binden fazla yükseklik korkusu olan insan uçurdum. Denemek isteyenler bizimle iletisime geçip bu keyfi yasayabilirler. Bunu kelimelerle anlatmak imkansiz, bizim sloganimiz; anlatilmaz, yasamaniz lazim. Herkesi Serdivan Parasüt Tepe diger adiyla Kirantepe’ye bekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA