Osman Zeki Korkmaz Açiklamasi 'Futbolcular Zihinlerinde Büyük Agirlikla Oynadilar'

Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, “Ilk yari 30 dakika özelinde zihinsel olarak bizi yordu. Futbolcular zihinlerinde büyük agirlikla oynadilar. Golü yedikten sonra ‘iyi oldu’ dedim. Ilk yari daha farkli olabilirdi” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasinda Istanbulspor, iç sahada oynadigi Trabzonspor’a 2-0’lik skorla maglup oldu. Maçin ardindan Istanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Kuvvetli bir takima karsi mücadele ettiklerini belirten Korkmaz, “Kuvvetli organizasyona sahip oyuncular ve organizasyon içinde kuvvetli antrenman süreci geçiren ve sezon boyunca maç oynamis yetenekli oyunculara karsi kendi oyun formati olan geçen sezon 1. ligde fark olusturmus takimiz. 29 Haziran’dan bugüne kadar hazirlik sürecinde fiziksel taktiksel hazirlik yaptik. Mental hazirligi daha iyi yapmamiz gerekiyordu. Ilk yari 30 dakika özelinde zihinsel olarak bizi yordu. Futbolcular zihinlerinde büyük agirlikla oynadilar. Golü yedikten sonra ‘iyi oldu’ dedim. Ilk yari daha farkli olabilirdi. Uyarilardan sonra oyuna tutunmaya basladik. 3’lü savunmayi hedefledik ama 5’liye döndük. 30 dakika boyunca geri yaslandik. Maçin psikolojisini kaybettik. Ikinci yari daha iyi oynadik. Girdigimiz pozisyonlar bizi tatmin etmedi. Istedigimiz grup hücumlarini olusturamadik. 1. ligde alan savunmasi yaparak gol yememis takimiz. Bugün iki golü de duran toptan yedik. Duran top savunmamizi da kendi planladigimiz gibi yapmadik. Finalde bizim için güzel bir sinav oldu. Genel anlamda üretken degildik ama hiç transfer yapmadan kaleci ile gelen bir takim var. Bir önceki senenin sampiyonuyla oynadik. Bambaska bir mesaj verdik. Bir alt lig ile üst ligin farkini gösterdigimizi düsünüyorum” seklinde konustu.

Osman Zeki Korkmaz, ilk hedeflerinin ligde kalmak oldugunu aktararak, transferle ilgili de yönetime isimler ve alternatifler sundugunu, odagini elindeki oyunculara verdigini dile getirdi.

Kaynak: İHA