Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Futbolun Güzelliklerinin Konusuldugu Bir Sezon Diliyorum'

Türkiye Futbol Federasyonu Mehmet Büyükeksi, Türkiye Cumhuriyeti’nin ve TFF’nin 100. yilinda, futbolun güzelliklerinin konusuldugu, taskinliklarin konusulmadigi, temiz, adaletli, esit, seffaf ve herkesin bir seyir zevki olan maçlar olmasini istediklerini ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in açilis maçinda Istanbulspor ve Trabzonspor karsi karsiya gelirken, müsabakanin ardindan Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. 2022-2023 Süper Lig Sezonu’nun hayirli ve ugurlu olmasini dileyen Büyükeksi, “Bugün Trabzonspor, geçen senenin sampiyonu ve ilk maç oldugu için bu maça geldik. Futbolcularimiza, hakemlerimize, kulüplerimize moral vermek için çiçek hediye ettik. Hakemlerimizin özellikle bu dönem çok daha dikkatli olmasini ve bundan sonra yapacaklari yönetimlerde de nasil baslarlarsa öyle devam etmesini istiyoruz. Cüneyt Çakir hocamiz emekli oldu. Kendisine özellikle çok güzel bir sekilde jübile maçi yapacagiz dedim. Bundan sonraki spor hayatina hakem hocasi olarak devam edecek. Yurt içinden de bir hakem hocasiyla 1 yillik anlasma yapmis olduk. Cüneyt hoca yeni Cüneyt Çakirlar yetistirmek istedigini söyledi, bizde sevinçle karsiladik. Bütün hakemlerimize bundan sonraki yasamlarinda Cüneyt hoca gibi bir jübile yapariz. Özellikle Türkiye’de Süper Lig her zaman herkesin çok beklentileriyle basliyor. Bunlara cevap verebilmek için bu yil özellikle 2023 yilinda Cumhuriyet’in 100. yilinda ve ayni zamanda TFF’nin kurulus yil dönümü. 100. kurulusa yakisir, futbolun güzelliklerinin konusuldugu, taskinliklarin konusulmadigi, temiz, adaletli, esit, seffaf ve herkesin bir seyir zevki olan maçlar olmasini istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de kazasiz belasiz bitmesini istiyoruz. Avrupa da mücadele edecek takimlarimiz var. Trabzonspor, Fenerbahçe, Basaksehir, Konyaspor ve Sivasspor. Bu takimlarimiza Avrupa maçlarinda basarilar diliyorum. Ülke puani açisindan önemli. Bundan sonraki maçlarda da güzel basarilar gösterirler. Son 3 tane takimiz basarili sonuçlar aldi. Fenerbahçe 3-0 yendi. Basaksehir 3 gol atti deplasmanda. Konyaspor berabere kaldi. Bu sekilde yollarina devam etmesi arzumuz” dedi.



“Amacimiz kadinlarin, çocuklarin ve gençlerin ilgi göstermesi”

Maç öncesi ve devre arasinda yapilan etkinliklerle ilgili soruya cevap veren Büyükeksi, “Bugün burasi Istanbulspor’un sahasi. Istanbulspor’un yeteri kadar maalesef seyircisi yok. Anadolu da seyircileri maça davet etmek üzere bu konserler çok daha etkili olacak. Amacimiz özellikle kadinlarin, gençlerin ve çocuklarin ilgi göstermesi. Bunu yapabilirsek tribünlerde daha güzel seylere sahit olacagiz. Disarida da bir takim etkinlikler planliyoruz. Özellikle Anadolu da haftanin maçi ve konseri ayni güne koymak istiyoruz. Sahanin disinda bir takim etkinlikler düzenleyip, festival ve panayir havasi yapmak istiyoruz. O sehrin güzelliklerinin yöresel ürünlerinin de satildigi, hediyelerin verildigi maçlar olmasini temenni ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA