Abdullah Avci Açiklamasi '2 Maçtir Gol Yemeden Devam Ediyoruz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, “2 maçtir gol yemeden devam ediyoruz. Baslangiç önemliydi” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in ilk haftasinda Trabzonspor deplasmanda karsilastigi Istanbulspor’u 2-0’lik skorla maglup etti. Mücadelenin ardindan Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Yeni sezonun hayirli olmasini dileyen Avci, “Futbolun iyilestirme gücü herkese iyi gelsin. Saygi, sevgi fair-playin oldugu herkesin saygi gösterdigi iyi niyetli bir sezon diliyorum. Ilk maç özellikle sampiyon takimlar için çok zordur. Bugün oyunu ilk yarida kopartabilirdik. Oyunu koparmadigin sürece rakip her seferinde oyuna girebilir. Özelikle Süper Kupa’da taç ve duran top organizasyonlarimiz vardi. Bazen oyunda her seyi yaparsin berabere gider hiçbir sey yapmazsin duran top ile oyuna girersin. Oyuncularim ne verirsem yapmaya çalisiyor. Degerli olan bu. Geçen sene yogun bir sezonun arkasindan çok ara olmadan Süper Kupa aldiktan sonra lige konsantre olmak kolay olmuyor. 2 maçtir gol yemeden devam ediyoruz. Baslangiç önemliydi” seklinde konustu.

Abdullah Avci, 2005 yilinda vefat eden Trabzonspor taraftari Karadenizli sanatçi Kazim Koyuncu’yu da anarak, “2004-2005 sezonunda en son maçini burada seyretmis. Trabzonspor için ne anlam ifade ettigini herkes çok iyi biliyor. O belki yok ama her zaman Trabzonspor camiasinin içinde. Onu da anmis olalim” ifadelerine yer verdi.

“Hamsik’in sahada olmasi çok problemi çözebiliyor”

Sakatligi bulunan Marek Hamsik’in yoklugunda oyun kurgusunu nasil etkiledigi yönündeki soruya Abdullah Avci, “Hamsik ile baska Hamsik olmadan baska bir oyun. Bugün onun sahada olmasi çok problemi çözebiliyor. Siopis’in savunmasi güçlü. Marek varken topa sahip olabiliyoruz. B planimiz cebimizde. Bir transfer eksigimiz vardi sag stoper eksigimiz vardi orayla da ilgili yatirimlik hem de problemsiz istegimiz var. Dogucan iyi gidiyor ama deneyimli bir oyuncu olabilir. Transfer çalismalarini devam ettiriyoruz. Umarim en yakin zamanda bunu gerçeklestiririz” yanitini verdi.

“Rezerv lig profesyonel olmasi lazim”

Bu sezon uygulanmaya baslayacak olan rezerv lig ile ilgili de konusarak, su ifadelere yer verdi:

“2010-2011 Milli takimdayken rezerv lig arastirmam olmustu, kurmak istemistim. Ismi dogru ama uygulamasinin dogru olmadigini düsünüyorum. Tesisteki diger sahalarda oynanan maçlarda oyuncu gelismez. Profesyonel ligde gelisir. Profesyonel ligde olmasi lazim. Belki iyilestirilebilir. Bir sene sonra bozulacak seye baslamanin maddi manevi zarari olur. Ben tesiste U 19 takimiyla zaten maç yapiyorum.”

Kaynak: İHA