6. Uluslararasi Istanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvasi Kadiköy'de Basladi

Kadiköy Belediyesi destegi ve ev sahipliginde Ragbi Lig Dernegi tarafindan düzenlenen 6. Uluslararasi Istanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvasi, 28 takimin katilimiyla Kalamis sahilinde basladi. Takimlar sahilde oynadiklari ragbi maçlarinda kiyasiya mücadele etti.

Kadiköy Belediyesi destegi ve ev sahipliginde 6. Uluslararasi Istanbul Plaj Ragbi Lig Turnuvasi basladi.

Kalamis Sahili’nde gerçeklesen turnuvaya 6 ülkeden 28 takim katilim sagladi. Türkiye ve yurt disindan 330’dan fazla ragbi lig oyuncusunun katildigi turnuvada takimlar 2 gün boyunca mücadele edecek. 22 erkek ve 6 kadin takimin oynadigi turnuvada, kazanan takimlar “6. Uluslararasi Istanbul Plaj Ragbi Lig Sampiyonu 2022” ünvanini kazanacak. 2016 yilinda gerçeklestirilen ilk turnuvada 15 takim yer almis, 2021 yilindaki turnuvaya da 18 yerli ve 6 yabanci, toplamda 24 takim katilmisti. Bu yil ise turnuvaya 11 yabanci ve 17 yerli olmak üzere toplamda 28 takim katilim sagladi.

Ragbi Lig Dernegi Baskani Gürol Yildiz, “Ilk maçlarimiz erkekler ile baslayacak. Su anda Iran takimi hazirliklar yapiyor. Maçlar 10’ar dakika oynanacak 5 dakikalik devreler ile. Çok müthis bir festival havasinda, bugün 44 tane maç yapilacak. Yarinki finaller için takimlar belli olacak. Iran, Lübnan, Hollanda, Sirbistan ve Bulgaristan’dan takimlarimiz var. Böyle güzel etkinlige Kadiköylüleri ve Istanbullulari bekliyoruz” dedi.



Dragon Rugbi takim oyuncusu Servet Yigit, “Su anda burada olan bizimle beraber maçlara çikacak tüm beach ragbi takimlarina basarilar dilerim. Kimisinin eglence olarak gördügü kimisinin de rekabet için gördügü bu sahada herkes eglenceli, bir arada kardeslik ve dostluk çerçevesinde maç çikarsin. Umarim kimse sakatlanmadan eglenir, maçlarini yapar. Galibiyet isteyen galibiyetini alir, kendisini kanitlamak isteyen kendisini kanitlar. 6 senedir geliyorum bu spor dali ile ilgili çok güzel adimlar atiyorlar” diye konustu.



Öte yandan, geçtigimiz gün Kalamis sahilde turnuvaya iliskin basin toplantisi düzenlendi.

Basin toplantisinda, turnuva öncesinde Ragbi Lig Dernegi tarafindan Kadiköy Belediyesi destegi ve ev sahipliginde düzenlenen turnuvayla ilgili bilgiler verildi.

Kaynak: İHA