Ragbi Türkiye Sampiyonasina Denizli Ev Sahipligi Yapacak

Türk Sporunun altyapisi için Gençlik ve Spor Bakanligi tarafindan uygulanan Anadolu Yildizlar Liginde Ragbi Türkiye Finalleri Denizli’nin ev sahipliginde yapilacak.

Sporun tabana yayginlastirilmasi, kulüplere ve milli takimlara alt yapi olusturulmasi gibi hedefler dogrultusunda dokuz yildir uygulanan Anadolu Yildizlar Ligi projesinde sezonun son finalleri Denizli’nin ev sahipliginde gerçeklesecek.

Ragbi finallerine 28 takimdan 472 sporcu katilacak

09-13 Agustos 2022 tarihlerinde yapilacak organizasyon için hazirliklar devam ediyor. Denizli Büyüksehir Belediyesinin ev sahipliginde ve destekleriyle gerçeklesecek yarismalara 28 takimdan 472 sporcunun katilacagi bildirildi.

Erkeklerde 16 takim, kizlarda ise 12 takim Türkiye Sampiyonu olmak için ter dökecek.

Açilis seremonisi Kinikli sahasinda

Analig Ragbi Türkiye Finalleri Kinikli Futbol Sahasi ile Semikler Futbol Sahasinda olmak üzere iki ayri sahada 5 gün boyunca devam edecek. Açilis seremonisi 09 Agustos Sali günü saat 10.00’da PAÜ Hastaneleri karsisinda yer alan Kinikli Futbol Sahasinda yapilacak. Yarismalara erkeklerde Ankara- Aksaray - Antalya - Bursa - Tokat- Denizli - Edirne - Van - Bartin - Konya - Osmaniye - Istanbul - Eskisehir - Adana - Diyarbakir - Kocaeli takimlari ile kizlarda Kastamonu - Ordu - Denizli - Tokat- Antalya - Konya - Diyarbakir - Eskisehir - Adana - Kocaeli - Samsun - Ankara takimlari katilacak.

Analig ile türk sporu kazanmaya devam ediyor

Anadolu Yildizlar Liginin Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve basarili bir sistem olusturulmasi için planlandigini ifade eden Denizli Gençlik ve Spor Il Müdürü Ömer Ilman, projenin dokuz yildir basariyla uygulandigi kaydetti.

Denizli’de son dönemde Büyüksehir Belediyesinin de destekleriyle birlikte üst üste birçok önemli organizasyona ev sahipligi yaptiklarini kaydeden Ilman, bir kez daha Türkiye’nin yildiz adaylarini agirlayacak olmanin heyecanini yasadiklarini söyledi.

Yeni sezonda ilimizde spor organizasyonlarinin daha çok artmasi için çaba gösterdiklerini belirten Ilman, sanayide marka kent olan Denizli’yi, sporda da marka kent olmasi hedefiyle çalismalarini sürdürdüklerini kaydetti.

Ilman tüm sporseverleri müsabakalari izlemeye davet etti.

Kaynak: İHA