Mehmet Büyükeksi Açiklamasi 'Cüneyt Çakir'a Türk Hakemligine Katkilarindan Dolayi Tesekkür Ediyoruz'

Türkiye Futbol Federasyonu Baskani Mehmet Büyükeksi, aktif hakemligi birakarak genç hakem yetistirmek için egitimci olma karari alan FIFA kokartli hakem Cüneyt Çakir’a Türk futboluna hizmetlerinden dolayi tesekkür etti.

beIN SPORTS’ta Güntekin Onay’in canli yayin konugu olan Mehmet Büyükeksi, "Cüneyt Çakir hocamizla ilgili bugün Yönetim Kurulu toplantimizda karara vardigimiz bir konu var. Geçen hafta Bolu’da hakemlerimizle bir kamp gerçeklestirdik, bir seminer yaptik. Seminerde Cüneyt Çakir hocamiz, Merkez Hakem Kurulumuza basvurmustu. Yurt disindan birçok teklif aldigindan bahsetti. Bizlere ’Ben birçok teklif aldim, ama hakemlik kariyerime Türkiye’nin bana sagladigi imkânlarla basladim, kariyerimi de Türkiye’de sonlandirmak istiyorum. Bundan sonraki dönemde de alt kategorilerdeki hakemlere egitim vermek istiyorum. Yeni Cüneyt Çakirlar yetistirmek istiyorum. Böylece bu camiaya katki sunmak istiyorum’ dedi.

Özellikle Türk futbol ailesine borcunu böyle ödemek istedigini belirtti.

Bu istegini hem Merkez Hakem Kurulumuz hem TFF Baskani olarak ben ve Yönetim Kurulumuz da son derece uygun gördük. Özellikle bu motivasyon bizim açimizdan çok önemli. Cüneyt hocamizin hakem yetistirme heyecani da son derece önemli" dedi.



"Kendi degerimizi hakem egitmeni olarak atadik"

Cüneyt Çakir’in egitimcilikte de büyük basari kazanacagina inandigini belirten Mehmet Büyükeksi, "Bu zamana kadar biz de dahil yurt disindan hakem egitimi için hocalar getirdik. Hem VAR için getirdik, hem de su anda Hugh Dallas’i getirdik. Bu defa yerli bir hakemimizi, en basarili hakemlerimizden birini, kendi degerimizi, hakem egitmeni olarak atadik. Insallah biz yurtdisindan hakem getiriyorsak, o da yurt disina egitmen olarak da gider" ifadelerini kullandi.

Tecrübeli hakem için jübile düzenleyeceklerini ifade eden Mehmet Büyükeksi sözlerini söyle sürdürdü: "Cüneyt Çakir bizim çok önemli bir degerimiz. Iki defa Dünya Kupasi, üç kez Avrupa Sampiyonasi’nda ülkemizi temsil etti. Üst üste 5 turnuvada üç kez yari final seviyesinde maç yönetme basarisi gösterdi. Ayrica 2015 yilinda Sampiyonlar Ligi finalinde görev aldi. Sayisiz turnuvada Türk futbolunu temsil etti. Insallah hocamiza jübile maçi düzenlemek istiyoruz. Türk hakemligine yakisir sekilde onu ugurlamak istiyoruz. Bu zamana kadar yaptigi çalismalar nedeniyle de Cüneyt Çakir hocamiza çok tesekkür ediyorum. Yeni çalismalari için de basarilar diliyorum."

"Örnek bir ugurlama yapacagiz"

Marka degerini artirmak istediklerini ifade eden Mehmet Büyükeksi sözlerini söyle tamamladi: "Buradan özellikle sunun altini çizmek istiyorum. Suna inaniyorum, eger biz futbolda marka degerimizi artirmak istiyorsak, hakemlerimizi de son derece degerli halde tutmamiz, kamuoyunda onlarin mutlaka hakkini vermemiz gerekiyor. Mutlaka hakemlerin de insan olduklarini unutmamiz gerekiyor. Hepimiz hata yapabiliriz, hatalari kasit olmadigi müddetçe hos görmemiz gerekiyor. Futbol kamuoyuna da buradan seslenmek istiyorum, yeni bir sayfa açiyoruz. Özellikle hakemlerimizin arkasinda durmak istiyoruz ve bu durusu da sadece lafla yapmayacagiz. Gerçekten onlara güveniyoruz. Bütün hakemlerimizi son derece saygideger olarak görüyoruz. Cüneyt Çakir hocamiz için bu yaptiklarimizin diger hakemler için de örnek olmasini istiyoruz. Böyle güzel ugurlamalarla hakemlerimizi emekli etmek istiyoruz."

Kaynak: İHA