Cihat Arslan Açiklamasi 'Yas Ortalamamiz 19,9 Ile Türkiye'de Belki Bir Rekor'

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Yeni Malatyaspor’da yeni sezon hazirliklari devam ediyor. Sezona Malatya’da hazirlanan takimdaki oyuncularin yas ortalamasinin 19.9 oldugunu belirten Teknik Direktör Cihat Arslan, “Türkiye’de belki bir rekor” dedi.

Orduzu Pinarbasi Nurettin Soykan Tesisleri’nde sezon öncesi kampa giren sari-siyahlilar, 14 Agustos’ta deplasmanda oynanacak olan Bodrumspor maçina hazirlaniyor. Transfer tahtasinin kapali olmasi nedeniyle zor bir ekonomik süreçten geçen Yeni Malatyaspor’da, çogunlugunu altyapidan gelenlerin olusturdugu oyuncular ile sezona hazirlanan Teknik Direktör Cihat Arslan, “Bu çocuklara güveniyoruz. Yas ortalamamiz 19,9. Türkiye’de belki bir rekor” dedi.

Sicak havaya ragmen Malatya’da güzel bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Arslan, kulüpte yönetimin degismesine de deginerek, “Degerli kisilerden olusan, fedakar bir yönetim olustu. Zorlu sartlarda tasin altina gövdelerini koydular” dedi.

Yeniden sözlesme yapabilecekleri oyuncularla görüstüklerini de belirten Arslan, “Mukavele yapabilecegimiz oyuncularla görüstük. Içeride olan ve deger görmemis oyuncular muhatap alindi, onlara deger verildi.

Onlarla iyilestirmeler yapildi. Su an bir sikintimiz yok. 2-3 kisinin daha iç transferde hallolmasi gereken seyler var, onlar da hallolursa Bodrumspor ile lige baslayacagiz” ifadelerine yer verdi.

Spor Toto 1. Lig’de sahaya her zaman kazanmak için çikacaklarini ve rakibin kendileri için fark etmedigini belirten teknik patron Arslan, “Ligde hedefler puanlarla tespit edilir. Biz her maça kazanmak, puan almak için çikariz. Puan tablosu bizi nereye götürür bilmiyorum ama öncelik ayaklarimizin yere saglam bastigi, Yeni Malatyaspor’u saglam bir kulüp haline getirebilmek. Bunu da basarmak için önemli bir yol kat ettik. Bazi noktalarda yetenegimiz kisitli olabilir ama futbolcularin yürekleri ve fiziksel olarak katacaklarina kefilim. Sonuna kadar mücadele edebilecek bir takimimiz var” seklinde konustu.

Sezon öncesi kamptaki oyuncu yas ortalamalarinin da 19,9 oldugunu ve bunun belki de bir Türkiye rekoru olabilecegini belirten Arslan, tüm Malatyalilarin da kendilerine destek vermesini istedi. Son olarak Donsah’in da yeniden aralarina katildigini animsatan Arslan, “Bu güzel birliktelik devam ediyor. Malatyalilar bilsin ki Cihat Hoca gitmedi, onlar için savasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA