Jorge Jesus Açiklamasi 'Avrupa Maçlari Lig Ritmi Için Önemli'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Avrupa’da oynanan maçlarin lig ritmi için önemli oldugunu söylerken, sampiyonlugun en güçlü adaylarindan biri olduklarini ifade etti. Jesus Ayrica bir forvet transferi daha yapabileceklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçinda Fenerbahçe evinde Slovacko’yu 3-0 maglup etti. Maçin ardindan basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bugünkü maçtan iyi bir sonuç almalari kendileri için çok önemli oldugunu ifade ederek, “Taraftari mutlu etmek istiyorduk. Kiev maçinda bizi harika bir sekilde desteklediler, bugün de harikalardi. Bu galibiyeti onlara vermek çok önemliydi. Bugünkü maçta daha fazla gol atabilirdik. Portekizli hakem attigimiz golü neden iptal etti anlamadim. Defalarca izledim ama bir sey bulamadim. Bu tarz oynadigimiz Avrupa maçlari lig ritmi için önemli. Pazartesi lig bizim için basliyor. Büyük hedeflerimizden biri Süper Lig” dedi.



“Bir forvet transferi daha yapabiliriz”

Türkiye ligi hakkinda bilgi sahibi oldugunu belirten Jesus, “Rakiplerimizin yapmis oldugu transferleri görüyorum, bu oyunculari taniyorum. Trabzonspor, Besiktas ve Galatasaray büyük rakiplerimiz. Lige herkes iddiali basliyor. Bizim birinci hedefimiz ligi kazanmak. Bu sezon kolay olmayacak, her takim için zor olacak. Fenerbahçe’nin kadrosu henüz tamamlanmis diyemem. Bir forvet transferi daha yapabiliriz. Elimizdeki mevcut kadrodan memnunuz, birden fazla opsiyonumuz var. 3 günde bir maçta kadro derinligi önemli oluyor. Pazartesi oynanacak maçta belki degisiklik yapip daha taze kanlari sahaya sürebiliriz” ifadelerini kullandi.

“Defans yaptigimiz anlarda dizilis farkli oluyor”

Takiminin saha içerisindeki dizilisi ile ilgili soruya cevap veren tecrübeli teknik adam, “Kirmizi karttan sonra geride 3 oyuncu bulundurmamiza gerek kalmadi ve Arao’yu ileriye çektik. Atak yaptigimiz zaman geride 3’lü yapiyoruz, savunmada 3’lü oynamiyoruz. Kirmizi karttan sonra geride 2 oyuncunun olmasi yeterli diye düsündük. Defans yaptigimiz anlarda dizilis farkli oluyor” diye konustu.



“Gustavo maç ritmini kazanmis bir isim”

Oyuncularinin performansina deginen Jorge Jesus, “Gustavo’nun iki avantaji var. Geleli 1 hafta oldu ama birinci avantaji Flamengo’da benimle 2 yil çalismis olmasi, benim fikirlerimi biliyor ve ben de onu taniyorum. Ikinci avantaji Brezilya Ligi’nden geldi ve orada ligde 16-17 maç oynandi. Maç ritmini kazanmis bir isim. Zajc milli takimdan dolayi kampa geç katildi.

Dolayisiyla 4 haftadir çalisiyor ve yeterli bir süre degil. Ismail ve Arao’nun aksine maç ritmi 90 dakika çikaracak seviyede degil. Crespo da sakatlik sebebiyle maç kondisyonunun istedigi seviyelere yetisemedi. Emre farkli bir oyuncu, iyi oynadi. 90 dakika oynayacak durumda degil su an. Onun gösterdigi oyundan memnunum” seklinde konustu.



“Arda’nin atacagi hiçbir adimi atlamasini istemiyoruz”

Arda Güler’in yetenegi ile ilgili konusan Jesus, “Her futbolcu için taraftarin sevgisini, destegini hissetmek çok önemlidir, daha özgüvenli olmasini saglar. Kendisi 17 yasinda ve çikmasi gereken basamaklar var. Fiziksel olarak hem Avrupa hem Türkiye Ligi için gelistirmesi gerekiyor. Yavas yavas bunlari yapacagiz. Hiçbir adimi atlamasini istemiyoruz. Taraftarin göstermis oldugu sevgi de ona yardimci olacak” dedi.



“Ilk lig maçi öncesinde yabanci seçimlerini yapacagiz”

Takimda yabanci sayisinin çok fazla olmasi ile ilgili soruya cevap veren Jorge Jesus, “Ben geldigimde bu oyuncularin bir kismi takimda vardi. Bütün takimlarin sene basinda yasamis oldugu problem. Her takim karsilasir. Bizim seçimler yapmamiz gerekecek. Pazartesi ilk lig maçinda seçimi yapmamiz gerekiyor. Normal dogal durum bu. Benfica, Flamengo’da ya da baska bir takimda bu durumlarla karsilasabilir” ifadelerini kullandi.

“Fenerbahçe sampiyonlugu kazanmak için en güçlü adaylardan biri”

Ligde sampiyonluk favorisiyle ilgili açiklama yapan Jesus, “Trabzonspor’un favori olarak görülmesi normal, son sampiyon. Bu durum da gayet normal. Fenerbahçe de sampiyonlugu kazanmak için en güçlü adaylardan biri, Galatasaray da ayni sekilde” diye konustu.

Kaynak: İHA