TEKNOFEST Finalinde Sinop'tan Tek Ekip

Sinop’tan TEKNOFEST’e katilan ASES ekibi tüm elemeleri geçerek Samsun’daki büyük finale kaldi. Burada projelerini tanitan yazilimci gençler ‘Egitim Teknolojileri’ kategorisine birinciligi hedefliyor.

Siber Atölye Projesi ile ögretici siber güvenlik platformu üreten ASES takimi TEKNOFEST 2022 yarismasinda tüm elemeleri geçerek büyük finale kaldi. Takimin hedefi finali kazanarak devlet bünyesinde yetkin siber güvenlik personeli olusturmayi amaçlamak ve egitimlerine katkida bulunmak.

Sinop’tan katilan Can Cebeci, Kerem Bayram ve Alkim Kalyoncu projenin amacinin Türkiye Cumhuriyeti çatisi altinda siber dünyada yetkin bireylere birçok kaynaktan faydalanarak egitim verilmesi ve her yastan seçilen insanlari yetkin siber güvenlik personeline dönüstürmeyi amaçliyor. Egitimlerini tamamlayanlar, saldiri ve savunma yetilerini gelistirerek simülasyonda kendisini test ediyor.

4 Eylül’de düzenlenecek büyük finale kaldiklarini dile getiren Can Cebeci, "TEKNOFEST 2022 yarismasinda Egitim Teknolojileri kategorisine Rize elemelerini geçerek ilk 10’a kaldik ve Samsun’da büyük finale katiliyoruz. Projemizi hazirlarken birinci olmak bizim hedefimizdi. Finale kaldigimiz için de mutluyuz. Ama asil heyecani festivalin son gününde yasayacagiz. Insallah projemizin degeri ilgili kisiler tarafindan anlasilmistir diye umuyorum" seklinde konustu.

Cebeci, Siber Atölye projesinde devlet çatisi altinda her yas grubundan bireyin aldigi egitimle tam anlamiyla devletin istedigi siber güvenlik personeli haline geleceklerini söyledi.

Ayrica egitimini tamamlayanlarin, olusturulan simülasyonda saldiri alanlarinda kendisini test edeceginin de altini çizdi. Çok alanli egitim sistemi oldugunu belirten Cebeci, "Test edilen bu sistemler içerisinde egitim videolarindan yerli ve milli kaynaklarimizdan, yazdigimiz olusturdugumuz projelerden kaynaklardan faydalanarak birer yetkin siber güvenlik personeline dönüsecektir" ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA