MKE Ankaragücü Yeni Transferi Tolga Cigerci'yi Duyurdu

Son olarak Medipol Basaksehir formasi giyen deneyimli orta saha oyuncusu Tolga Cigerci’nin yeni adresi Baskent temsilcisi MKE Ankaragücü oldu.

MKE Ankaragücü, Türkiye’de Galatasaray, Fenerbahçe ve Medipol Basaksehir’de oynayan 30 yasindaki orta saha oyuncusuyla iki yillik sözlesme imzaladi. Baskent temsilcisi, 112. kurulus yildönümü için Eryaman Stadi’nda düzenlenen etkinlikte Tolga Cigerci transferini duyurdu.

MKE Ankaragücü Baskani Faruk Koca, Tolga Cigerci’nin transferi için 1,5 aydir devam eden görüsmelerin dün gece sonuçlandigini belirterek, "Hocamizin da ortak kanaati dogrultusunda transferi netlestirdik. Yarim saat önce de Tolga’yi buraya davet ederek sürpriz yapmak istedik" ifadelerini kullanarak Tolga Cigerci transferini açikladi.

Yapilan basin açiklamasinda hem Tolga Cigerci transferini degerlendiren hem de kulübün genel gidisati ile ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Faruk Koca, hedef koymanin öneminin altini çizerek, “Siz futbolcuya, hocaya ve camiaya bir hedef göstermezseniz motivasyonun yarisini kaybedersiniz. Bu motivasyon isi. Tabii ki bu ligde hedefimiz neyse odur. Sampiyon olmaksa sampiyonluk, Avrupa’ya gitmekse Avrupa’ya gitmek. Bunlar hedeftir. Tabii ki hedefimize kilitlenecegiz. Biz hocamiza ve futbolcularimiza güveniyoruz. Tolga Cigerci’ye güveniyoruz. Hocamiz bakar ihtiyaç duyulursa, almak istedigimiz oyunculari iyi bir izleme yaparak takimimiza katariz. Bu yönetim bu kulübü bu hoca ve bu futbolcularla hak ettigi yere getirecektir. Sadece sunu rica ediyorum, taraftarlarimiz kendi sahsi hesaplariyla kulübü yipratmak için paylasimlar yapmasin” ifadelerini kullandi.

MKE Ankaragücü’nün geçtigimiz günlerde açikladigi yeni hocasi Ömer Erdogan ise yeni transfer Tolga Cigerci hakkinda övgü dolu sözlerde bulunarak su ifadeleri kullandi:

“Hocalarin her zaman istegi olur ama ben Tolga konusunda çok israrci oldum. Sag olsun baskanim da transferi gerçeklestirdi. Önceki hocamiz Mustafa Hoca ile birlikte bir iliskileri olmus. Tolga bize çok güç ve kalite katacak. Çünkü Tolga’nin geçmisine baktiginiz zaman Almanya’daki dönemlerinden beri çok takip ediyorum. Türkiye’ye geldikten sonrada çok takip ettim. Fenerbahçe’de, Galatasaray’da ve özellikle geçen sene Basaksehir’de bence ligin kendi mevkiindeki en iyi oyuncusuydu. Çok çalisarak insallah bu kulübü hak ettigi yerlere getirecegiz.”

“Fiziksel olarak çok iyiyim, çok çalistim”

MKE Ankaragücü’nün yeni transferi Tolga Cigerci, fiziksel olarak kendini çok iyi hissettiginin altini çizerek, “Buranin ne kadar büyük bir kulüp oldugunun, taraftarlarinin ne kadar büyük oldugunu çok iyi biliyorum. O yüzdende burayi tercih ettim. Burada baskanim ve hocamin hedefleri var. Benimde hedeflerim var. Insallah baslangicimiz hepimiz için iyi olur. Puanlarimizi toplariz ve daha sonrasinda her sey güzel olur bizim için. Fiziksel olarak çok iyiyim, çok çalistim. Ama birkaç takim idmani gerektigini düsünüyorum. Insallah en kisa zamanda maçlara çikmaya baslarim” dedi.

Kaynak: İHA