Muaythai Müsabakalari Nefesleri Kesti

Muaythai Spor Toto Süper Ligi 2. Ayagi müsabakalarinda Manisa Sehzadeler Belediye Gençlik Spor Kulübü sporcusu Cemile Aykoç ile Manisa Il Gençlik Spor Kulübü sporcusu Nur Fulya Gerek rakiplerini yenerek, Manisalilari sevince bogdu.

Tarihi Kursunluhan’da gerçeklestirilen Muaythai Spor Toto Süper Ligi 2. Ayagi müsabakalarina Manisa Vali Yardimcisi Mevlüt Özmen, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, Türkiye Muaythai Federasyon Baskani Hasan Yildiz, As Baskan Sakir Bayramoglu ve Süper Lig Baskani Hakan Sahade ile sporcular ve antrenörleri katildi.

Çok sayida Manisalinin izledigi 7 müsabakadan ikisinde mücadelede eden Manisali sporcular rakiplerini yenerek, izleyenlere büyük sevinç yasatti.

Müsabakada 54 kilogramda Istanbul’dan Mecit Yusuf Coskun rakibi Samsun’dan Yasin Muhittin Can ile, 54 kilogram Ordu’dan Berna Tut rakibi Bolu’dan Gamze Tost ile 71 kilogramda Tekirdag’dan Hüseyin Torunoglu Kayseri’den rakibi Fatihcan Güncü ile, 60 kilogramda Manisa’dan Nur Fulya Gerek rakibi Aydin’dan Fadime Atalay ile, 75 kilogramda Istanbul’dan Galip Çelik rakibi Igdir’dan Ali Kelat ile, 67 kilogramda Manisa’dan Cemile Aykoç rakibi Afyon’dan Irem Yildirim ile son olarak 130 kilogramda Antalya’dan Batuhan Koç rakibi 105 kilogramda Istanbul’dan Veysel Turan Sahin ile karsilasti.

Müsabakalarda 60 kilogramda Manisa Il Gençlik Spor Kulübü sporcusu Nur Fulya Gerek, Aydinli rakibi Fadime Atalay’i, yine Manisa’dan yarismaya katilan Sehzadeler Belediye Gençlik Spor Kulübü sporcusu 67 kilogramda Cemile Aykoç, Afyonlu rakibi Irem Yildirim’i yenerek Manisalilara sevinç yasatti.

Diger müsabakalarda kazanan sporcular ise Istanbul’dan Mecit Yusuf Coskun, Ordu’dan Berna Tut, Tekirdag’dan Hüseyin Torunoglu ve Antalya’dan Batuhan Koç oldu.

Sampiyonada rakiplerini yenen sporculara madalya ve kupalari ile Manisa’yi simgeleyen ürünlerden olusan hediyelerini Manisa Vali Yardimcisi Mevlüt Özmen, Sehzadeler Belediye Baskani Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, Türkiye Muaythai Federasyon Baskani Hasan Yildiz tarafindan verildi.

Törende konusan Baskan Çelik, böyle bir müsabakaya ev sahipligi yapmis olmaktan gurur duyduklarini belirterek kazanan Manisali sporcularin da mutluluklarini arttirdigini dile getirdi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz ise Manisalilarin büyük ilgi gösterdigi bu tür organizasyonlara sponsor olmaya devam edeceklerini sözünü verdi.

Amaçlarinin Milli Takimi en iyi seviyeye getirmek Türkiye Muaythai Federasyon Baskani Hasan Yildiz ise 2023 yili Avrupa sampiyonasi seçmelerinin yari final ayaginin gerçeklestigini söyledi.

Kaynak: İHA