Yedikule Hisari 'Drone Yarislari Zafer Kupasi' Organizasyonuna Ev Sahipligi Yapti

Fatih Belediyesi tarafindan düzenlenen Drone Yarislari Zafer Kupasi organizasyonunun final yarismalari tamamlandi. Yarismada dereceye girenler ödüllerini Fatih Belediye Baskani Ergün Turan’in elinden aldi.

Fatih Belediyesi, Tech Drone League ile birlikte düzenledigi Drone Yarislari Zafer Kupasi organizasyonuyla dün aksam yapilan final yarislarinin ardindan sona erdi. Fatih Belediyesi ev sahipliginde Yedikule Hisari’nda gerçeklesen organizasyon ilk kez tarihi bir mekanda düzenlendi.

Birinci gün antrenman, siralama turlarinda yarisan drone pilotlari, ikinci gün ise eleme yarislariyla sampiyonluga ulasti. Final yarislari, aksam saatlerinde LED’lerle özel olarak isiklandirilmis, bin metrekarelik güvenlik fileleriyle çevirili, 12 engel ve 11 dönüsten olusan toplamda 3 bin metrekare üzerine kurulu piste yapildi. Pilotlarin gözlügündeki görüntü sahnedeki LED ekranlarda canli verilecek ve seyirciler de pilotlarin heyecanina ortak oldu. Yarismada Takim yarisi kategorisinden Mavi takimdan Eren Çolak ile Batuhan Koç birinci olarak 6 bin TL, Yesil takimdan Hüseyin Yilmaz Çimen ile Özgür Can Özçelik ikinci olarak 3 bin TL ve Sari takimdan Hüseyin Ablak ile Deniz Sarel üçüncü olarak 2 bin TL ödülün sahibi oldu. Bireysel kategoride ise Hüseyin Ablak birinci olarak 3 bin 500 TL, Hüseyin Yilmaz ikinci olarak 2 bin TL ve Eren Çolak üçüncü olarak bin 500 TL ödülün sahibi oldu. Final yarislarinin ardindan düzenlenen ödül törenine Fatih Belediye Baskani Ergün Turan da katilarak yarismacilara ödüllerini verdi.

Fatih Belediye Baskani Ergün Turan “Fatih’imizin önemli bir bölgesinde Yedikule Hisari bölgesinde, teknolojinin belki de en son asamasi olan dron yarislari burada yapildi. Güzel bir organizasyon oldu bu organizasyona 48 takim katildi.

Türkiye’nin her yerinden her yas grubundan her meslekten dron ile ilgili bes ayri ligden gençler katildilar. Burada çok keyifli yarismalar oldu. Bu tarihi mekan içerisinde onlar için de farkli bir deneyim oldu. Ben de hem ilk gün katildim hem de bugün final yarismasini izledim. Bu yarismalarin amaci gençlerin teknolojiye olan ilgisini arttirmak. Gerçekten çok yetenekli gençlerimiz var. Insallah seneye de bu yarismayi burada yapmis oluruz. Türkiye’de gençlerin teknolojiye ilgileri yogun ama yarismalar vesilesi ile de gençlerin teknolojiye olan ilgilerinin daha da artacagi kanaatindeyim” dedi.

Kaynak: İHA