Jorge Jesus Açiklamasi 'Bizim Gerçek Seviyemiz Bu Degil'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Konyaspor maçinin ardindan, “Bugün çok iyi bir performans sergilemedik. Ama bizim gerçek seviyemiz bu degil. Bizim gerçek seviyemiz bundan önceki bugüne kadar oynadigimiz maçlar. Ben buna odaklaniyorum. Ben oyuncularima inanan bir antrenörüm” dedi.

Konyaspor’un 1-0’lik üstünlügü ile sonuçlanan karsilasmanin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Iki takim adina da maçta nadir gol pozisyonu oldugunu belirten Teknik Direktör Jorge Jesus, “Bugün Fenerbahçe kendi oyununu sahaya yansitamadi. Ne defansif anlamda ne ofansif anlamda fikirlerimizi çok az sahaya yansitabildik. Enner Valencia’nin gördügü kirmizi kartin da bunda etkisi var. Ama 10 kisi kalmamiza ragmen golü yemedik. Golü yedigimizde maç 10’a 10’du. Bugün takima baktigimiz zaman son 2 ayda göstermis oldugumuz dinamik ve hizli futbolu, hem ofansif hem defansif anlamda dinamik ve hizli futbolu sergileyemedik. Istedigimiz fikirleri uygulayamadik. Maçta nadir gol pozisyonu oldu 2 takim adina da. Rakibimiz gelisti diyenler ataklardan birinde golü buldu ve 1-0 kazandi. Yapmamiz gereken sey önümüzdeki maça bakmak” dedi.



“Takima hem defansif hem ofansif anlamda dinamiklik katmaya çalistik”

Devre arasi yapilan hamlelerle maça denge geldigini ifade eden Jesus, “Belirtmis oldugunuz gibi yapmis oldugumuz degisikliklerde maça bir çözüm bulmaya çalistik. Takima hem defansif hem ofansif anlamda dinamiklik katmaya çalistik. Fakat takimimiz hem ofansif anlamda pozisyon üretmede sikinti yasadi. Hem de 11 kisiye 10 kisiyken rakibi durdurmak ve savunmakta zorluklar yasadi. Devre arasi bu sebeple degisiklikler yaptik. Ilk yaptigimiz degisiklik çikip Lemos’un çikip Serdar Dursun’un girmesiyle de rakibimiz birazcik daha baskili oynamaya basladi, kirmizi karttan dolayi. Ama devre arasinda yaptigimiz hamlelerle maçin dengeyi getirdigimizi düsünüyorum. Maç 10 kisiye 10 kisi olduktan sonra maç daha kolay olmasini bekledik. Ama bu sekilde olmadi. Bugün takimimiz sahaya gerekli dinamikligi ve hizi katmayi beceremedi önceki maçlarda oldugu gibi. Oyuna girenler de buna çözüm olamadi. Ve bu sekilde degisikliklerimizi tamamlamis olduk” seklinde konustu.



“Rakibimiz bizi sasirtacak, hizli kontra ataklar yapmadi”

Ilk yarida gelen kirmizi kartin etkisiyle takimin, rakibini geride kabullenmek zorunda kaldigini söyleyen Jesus, “Bugünün maçini böyle okumuyorum, çünkü rakibimiz bizi sasirtacak, hizli kontra ataklar yapmadi. Ilk yarida 1 kisi eksik kaldik. Tabii ki bunun da etkisiyle takimimiz birazcik daha geride kabullenmek durumunda kaldi rakibi. O yüzden onlara hizli atak yapacak bosluklari birakmadik. Evet belirtmis oldugunuz gibi hizli kanat oyunculari var. Ama bu anlamda bugün hizli atak yaparak bizi sasirtmadilar. Bugünün maçini bu sekilde okumuyorum” ifadelerini kullandi.

“Bizim gerçek seviyemiz bundan önceki bugüne kadar oynadigimiz maçlar”

Bugünkü mücadelede takimin gerçek performansini yansitamadiginin altini çizen Jesus, sunlari söyledi:

“Takimimin genel performansina baktigim zaman bugünkü oyunumuzun bizim gerçek performansimizi gösterdigini düsünmüyorum. Bugüne kadar oynadigimiz bütün maçlara bakiyorum, takimimin genel performansini degerlendirirken. Evet bugün çok iyi bir performans sergilemedik. Ama bizim gerçek seviyemiz bu degil. Bizim gerçek seviyemiz bundan önceki bugüne kadar oynadigimiz maçlar. Ben buna odaklaniyorum. Ben oyuncularima inanan bir antrenörüm. Bugün oyuncularim iyi bir performans sergileyemedi ama ben gerçek seviyemizin daha önceki maçlarda gösterdigimiz performans oldugunu biliyorum. Valencia’nin pozisyonunu maç sirasinda gördüm. Bu kendi içimizde konusmamiz gereken bir konu ki kendi içimizde tesisimizde oyuncumuzla konusup degerlendirecegiz.”

Kaynak: İHA