Türkiye'nin Tek Kadin Drift Pilotu Ile En Genç Pilotu Pistlerde

Türkiye’nin tek kadin drift pilotu Özge Kilci ve en genç lisanli drift pilotu Utkuhan Biricik (17), Izmir’de düzenlenen Drift Sampiyonasi’nda piste çikti. Özge Kilci, driftin kas gücü gerektirmedigi için kadinlarin da çok rahat yapabilecegi eglenceli bir spor oldugunu söyledi. Utkuhan Biricik ise hayallerinin yurt disinda Türkiye’yi temsil etmek oldugunu ifade etti.

Türkiye Drift Sampiyonasi’nda 2022’nin ilk yarisi Izmir’de düzenlendi.

Yarisa katilan onlarca pilot içerisinde en çok dikkat çekenler ise Türkiye’nin tek kadin pilotu Özge Kilci ve Türkiye’nin en genç lisansli drift pilotu Utkuhan Biricik oldu.

Onlarca erkek pilot arasinda yarisan tek kadin pilot Özge Kilci (28), küçük yaslarindan itibaren arabalara ve yarislara meraki oldugunu söyledi.

Kilci, "Araç servisimiz var, her seye asinayim. Tamamen içimden gelen bir ilgi var. Türkiye’nin tek kadin pilotu olmak özel bir sey ama kadinlarimizi daha çok görmek isterim. Kadinlarin oldugu sporlarda her sey daha farkli oluyor. Gurur verici ve eglenceli bir sey. Erkeklerle yarismak zor ama güzel" dedi.



Özge Kilci: "Erkekler yapiyorsa biz de yapariz"

Hedeflerinden bahseden ve spora baslamak isteyen kadinlara çagrida bulunan Özge Kilci, "Kendimi daha ileriye tasiyip yurt disindaki yarislara gitmek istiyorum. Buradaki imkanlarimiz biraz kisitli. Kadinlarimizin bu spora ilgi varsa egitimini almalarini öneriyorum. Çok güzel bir spor. Bu is kas gücü degil, yetenek ve antrenman ile alakali. Erkekler yapiyorsa biz de yapariz" ifadelerini kullandi.

Utkuhan Biricik: "Hayalim ülkemi yurt disinda temsil etmek"

Türkiye’nin en genç lisansli pilotu olan Utkuhan Biricik ise spora ilgisinin çok küçük yaslardan basladigini söyleyerek, "Bu sporu daha önce annemin arabasini kaçirarak sokaklarda yapiyordum, ondan sonra bunun yanlis oldugunu anladim. Daha sonra annemle böyle bir spor oldugunu gördük ve yarislari izlemeye gittik. Benim istedigim sey tam da buydu. Drifte baslamadan önce araç kiralamistim ve yapabildigimi gördüm. Daha sonra yaris arabasi yapmaya karar verdik. Yaklasik 2 senede tamamladik, su anda 600 beygir gücü var. Hayallerime ulastim ama daha büyük hayallerim var. O da yurt disinda ülkemi temsil etmek" seklinde konustu.

Ilk yarisinda elde ettigi dereceden söz eden Biricik, "Kiralik arabayla yarisa girmistim ve 5. oldum. O yarista çok iddiam yoktu, daha çok tecrübe kazanmaya çikmistim. Buradaki yarista iddialiydik fakat yurt disindan siparis ettigim motor gelmedi. Biz de daha önce takim arkadasimin yaristigi ömrü bitmis bir motoru koyduk. Biraz daha kisik ayarda antrenman yapiyorum. Bu yaristan sonra istedigim motora kavusacagim" diye konustu.

Biricik, bu sporun sokaklardan yapilmamasi gerektigini vurgulayarak, yapmak isteyenleri pistlere davet etti.

Kaynak: İHA