Türkiye'nin En Iyi Geleneksel Okçulari Nevsehir'de Yaristi

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü tarafindan düzenlenen "Kapadokya Geleneksel Okçuluk Kosusu" bu yil yine Türkiye’nin en iyi geleneksel okçularini Nevsehir’de bulusturdu.

“Türkiye’nin En iyi Geleneksel Okçulari NEVÜ’de Ok Atti “

Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü tarafindan bu yil ikincisi düzenlenen “ Kapadokya Geleneksel Okçuluk Kosusu”nda, 20 farkli ilden Türkiye’nin en iyi geleneksel okçulari Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi’nde yaristi.

NEVÜ Çim Saha’da gerçeklestirilen ve ata sporu olan geleneksel Türk okçulugu alaninda Türkiye’nin en iyi okçularinin bir araya getirildigi “2. Kapadokya Geleneksel Okçuluk Kosusu” Minikler, Gençler, Büyük Erkekler ve Büyük Kadinlar kategorisinde gerçeklestirildi.

“Yarislarda 178 sporcu birincilik için ter döktü”

Hünkâr Haci Bektas Veli’yi vefatinin 751. yili anma etkinlikleri çerçevesinde gerçeklestirilen “Kapadokya Geleneksel Okçuluk Kosusu”nun ikincisine Nevsehir, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bursa, Düzce, Erzurum, Eskisehir, Hatay, Istanbul, Kahramanmaras, Kars, Kayseri, Konya, Kirsehir, Manisa, İçel, Nigde ve Yozgat’tan 178 sporcu katildi.

Yarisma sonunda, "Büyük Erkekler"de Burhan Akay, "Büyük Kadinlar"da Banu Sencer, "Gençler"de Mustafa Yagiz Aksoy, "Minikler"de ise Muhsin Yusa Ugur birinciligi elde etti.

Gökbörü Geleneksel Okçuluk Kulübü Baskani Fethi Yöndemli, yarismayla ilgili yaptigi açiklamada, "20 ilden 178 sprocunun katildigi yarismayi bu yil ikinci kez düzenliyoruz. Yarismada 18 farkli hedefimiz var. Bu hedeflerin farkli yetenekleri ortaya çikarmak amaciyla kurallari var. Bunlar, sporcularin geleneksel okçuluk ile gelistirdigi yeteneklerinin öne çikmasini saglayacak parkurlar." Dedi

Kaynak: İHA