Rus Asilli Milli Fitness Sporcusu Kadinin Basari Hikayesi Görenleri Hayran Birakti

Antalya’da yasayan Rus asilli Tatiana Bulut, Türk Milli Fitnes Takimi kadrosunda yaristigi Macaristan Budapeste’de gerçeklestirilen ’Olympia Amateur Eastern Europe 2022’ vücut gelistirme sampiyonasinda birinci oldu. Bu basarisiyla Türkiye’de bu zamana kadar sayili kisilerin sahip oldugu ’International Federation Of Body Builders (IFBB)’ Pro karti kazanan ve basari hikayesini anlatan Bulut, “Uzun zaman bu hedefe ulasmak için çabaladim, çok mutluyum” dedi.



Çogunlukla agirlik kaldirarak ve kas kütlesini artisini destekleyecek sekilde beslenerek vücut sekillendirme amaçlanan bir spor dali olan vücut gelistirme, oldukça zorlu ve istikrar isteyen bir spor olarak biliniyor. Kisilerin gelisim göstermek için yasamin biçimini degistirmesi gereken bu sporda, birçok sporcu ise hayatini buna adiyor. Hayatini bu spora adayanlardan biri de 22 yildir Türkiye’de yasayan Rus asilli milli sporcu, 48 yasindaki Tatiana Bulut. Fitness antrenörü olarak özel dersler veren Bulut, Budapeste’de gerçeklestirilen ’Olympia Amateur Eastern Europe 2022’ vücut gelistirme yarismasinda birinci olarak, Türkiye’de bu zamana kadar sayili kisilerin aldigi, ’International Federation Of Body Builders (IFBB)’ Pro karti kazandi. Bulut, yillardir hedefledigi Pro Lig’e çikarak aldigi Pro karttan dolayi da çok mutlu oldugunu belirtti.



“Hayatim boyunca sporun içindeydim”

2005 yilindan beri Fitness sporu ile ilgilendigini aktaran Bulut, “normalde benim spor hayatim çok erken basladi.

Henüz 5 yasimdayken yüzmeye basladim ve hayatim boyunca sporun içindeydim. Atletik görünmeyi ve kasli vücutlari seviyordum. Yumusak beden bana göre estetik durmuyor, daha sert ve daha kasli bir görünüm seviyorum. Bunu da sadece Fitness ile kazanabiliyorsunuz, o yüzden bu spora yöneldim” seklinde konustu.



Günde 8 kilometre kosuyor

Hayatini sporla geçiren Bulut, bir gününüz nasil geçiyor? sorusuna, “Her gün digerine benziyor, hayatim bazen çok monoton Sabah kalkip kosuya çikiyorum, 8 kilometre kosuyorum. Sonrasinda kahvalti yapip özel dersler vermeye basliyorum. Sonrasinda kendi idmanimi gerçeklestiriyorum” seklinde cevap verdi.

“Uzun zaman bu hedefe ulasmak için çabaladim, çok mutluyum”

Yarismaya hazirlanma sürecinde izledigi yolu aktaran Bulut, “Bir taraftan zor, bir taraftan da zor degil çünkü bir sporcunun belli bir hedefi vardir. Ama çok uzun zaman bu hedefe ulasmak için çabaladim. Hedefim Pro kartti ve bu her sporcu için çok önemli bir adimdir. Ben bu adimi atip Pro Lig’e geçtim ve bu benim çok istedigim bir seydi çok mutlu oldum” seklinde konustu.



“Basardiginizi yorgunlugunuz geçince fark ediyorsunuz”

Yarisma sirasinda ise kazanmanin heyecaniyla, o an neler oldugunun farkina varamadigini dile getiren Bulut, “O anda ne oldugunun hiç farkinda olmuyorsunuz, çünkü yillarca ugrasip orada bes dakika görünüyorsunuz ve her sey bitiyor. Siz de ne oldugunu anlamiyorsunuz. Ondan sonrasinda birkaç gün geçiyor, yorgunlugunuz bitiyor ve rahatladiginizda anliyorsunuz. Bu da geçti, bunu da basardim diyorsunuz ve mutlu oluyorsunuz” ifadelerini kullandi. Etrafindakilerin ona saygi duydugunu sözlerine ekleyen Bulut, “Çok farkli tepkiler gördüm ama son zamanda insanlar saygi gösteriyorlar. Bir de sorular soruyorlar, belki benden korkuyorlar bilmiyorum” seklinde konustu.



“Önemli olan ilk adimi atmak”

Son olarak, bu alanda basarili olmak isteyen diger sporculara da tavsiyelerde bulunan Bulut, “Kolay hiçbir sey yok. Zaten ne yaparsaniz yapin bir hedefiniz olmali. Ilk önce imkânsiz diyorsunuz ama her sey yavas yavas oluyor önemli olan ilk adimi atmak. Ben çok mutluyum çünkü saglikli vücuda sahip olmak sok önemli. Herkese de bunu tavsiye ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA