Kocaelispor - Kirklarelispor Maçinin Ardindan

1 maglup etti. Maçin ardindanteknik direktörler karsilasmayi degerlendirdi.

Bu sezon TFF 2.Lig Kirmizi Grup’ta mücadele eden Kocaelispor’un kendi sahasi bakimda oldugu için Belediye Derincespor’un sahasinda agirladigi Kirklarelispor maçinin ardindan teknik direktörler oyunu degerlendirdi. 2-1 Kocaelispor galibiyetiyle sonuçlanan maçin ardindan Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül oyundan memnun oldugunu ifade etti.

Kirklarelispor Teknik Direktörü Bilgin Erdem ise takimi maglup olsa da gelecek için umut verdigini dile getirdi.

Firat Gül: “Bugün 3 puan her seyin önündeydi”

Kocaelispor Teknik Direktörü Firat Gül maç sonu degerlendirmesinde, “Geçen sezonun bitisinden bu sezonun basina kadar topa sahip olan, oyununu rakibe kabul ettiren, oyuna hükmeden Kocaelispor olusturmaya çalistik. Taraftarin özledigi, Kocaeli’nin özledigi, oyun oynayan Kocaelispor olusturmaya çalistik. Çok ciddi yol da kat ettik. Skor 2-1. Skor yakin gibi olsa da sahada oynanan oyun “Arada uçurum var” denecek kadar farkliydi. Oyunun hakimi tamamen bizdik. Girdigimizi birçok pozisyon var. Bunlari biraz daha olumlu degerlendirebilseydik daha farkli skor olabilirdi. Oyuncularimiz çok gayretli ve özverili oynadi. Top kaybettigimizde çok ciddi reaksiyonlar gösterdiler. Baski hizlari istedigim gibiydi. Üçüncü bölgede pozisyona girmekte çok büyük sikinti yasamadik ama sonuçlandirmakta biraz problem yasadik. Sonuç itibariye bugün üç puan her seyin önündeydi. 3 puani almak bizim için çok kiymetliydi. Iyi bir baslangiç yapmak istiyorduk. Bu maç artik bitti önümüzde Kirsehir maçi var. O maça hazirlanmak için yarin oyuncularimizla haftayi baslatacagiz" diye konustu.



“Bir an evvel gol bulma istegi rakibi oyuna ortak etti”

Maça iyi basladiklarini ve bir an evvel gol bulma isteginde olduklarini belirten Gül, "Aslinda maça iyi basladik. Topun hakimi bizdik, oyun bizim kontrolümüzün altindaydi. Sadece sikinti suydu; oyuncularimiz biran evvel gole ulasmak istedikleri için bazi ataklari olgunlastirmadan sonuçlandirmaya çalisti. Bu da rakibi oyuna ortak etti. Oyunsal anlamda tamamiyla takimin oynadigi oyundan memnunum. Bazi degisiklikleri mecburen yaptik. Oyuncularin hesapta olmayan durumlari ortaya çikti. Planladigimiz bazi oyuncu degisiklikleri vardi; maçin son bölümüyle ilgili. Onlar devam etti. Hesapta olmayan oyuncular degisiklik istedi. Bu biraz planlarimizi degistirdi. O süreç de aslinda istedigimiz gibi geçti. Çok fazla yüzde yüzlük pozisyon vermedik ama o pozisyonlari verirken biz de çok pozisyon bulduk. Daha farkli skora tasiyabilirdik. 3-0, 4-0 olabilirdi. Sonuçta 2-1 bitirdik. Bundan sonraki süreçte daha net skorlar, daha iyi oyunlar, daha iyi performanslar, daha az pozisyon veren, daha çok üreten Kocaelispor izletecegiz. Tek hedefimiz bu. Bu maç bitmistir” dedi.



“Kocaeli’nin özledigi ruh bu sene Kocaelispor’da var”

Oyuncu performanslari, saha ve zemin ile taraftara iliskin sorulari da yanitlayan teknik patron Firat Gül, “Bizim uzun vadede daha büyük hayalimiz var. Su an oraya kitlenmis durumdayiz. Oyuncular özelinde konusmak istemiyorum. Bütün oyuncularimiz bizim için kiymetlidir. Bugün alt yapidan aldigimiz bir oyuncumuzu da oynattik. Iyi de performans sergiledi. Daha da iyi olacak. Onun gibi bekleyen 7-8 oyuncumuz daha var. Onlari da firsat buldukça. Sadece öndeyken degil, bazen takim savunmasina yardim etmeleri ve bazen de skor üretmeleri için kullanacagiz. Kadromuzun tamami su an tek ruh halinde hareket ediyor. Bu bizim için çok önemli. Oyuncu çikiyor, yerine giren ayni gayreti, eforu sarf ediyor. Kocaeli’nin aradigi, özledigi, bekledigi ruh bu sene Kocaelispor’da var. Insallah bundan sonraki süreçte bu ruhu büyüterek Kocaelispor taraftarina izletecegiz" sözlerini kaydetti.



“Zemin oyunumuza uygundu”

Baska bir stadyumda oynamis olmalarina da deginen Firat Gül, zeminin oyunlarina uygun oldugunu belirtti.

Gül, "Saha ve zemin aslinda oynanabilir standartlardaydi. Bizim oynadigimiz oyuna uygun zemin diyebilirim. Çünkü; pas oyunu, topa sahip olmak, oyun oynamak, oyunu rakibe kabul ettirmek, rakip alanda oynamaya çalismak sahanin zeminiyle birebir iliskili. Bu anlamda bugün çok büyük sikinti yasamadik. Burasi bizim stadimizin çok altinda kapasiteli" ifadelerini kullandi.

“Sorgusuz sualsiz destek bekliyorum”

Taraftardan destek istediklerinin de altini çizen Firat Gül, "Maça gelmek isteyen birçok taraftarimiz gelemedi, bir kismi disarda kaldi, bir kismi da maçi televizyondan veya sosyal medyadan izledi. Biraz ufak bir stat. Ama taraftarimiz her zamanki gibi muhtesemdi. Insallah bundan sonraki süreçte de sorgusuz sualsiz bize destek olmalarini bekliyorum” seklinde konustu.



Bilgin Erdem: “Gelecek adina ümitlendik”

2-1 Kocaelispor’un üstünlügüyle biten karsilasmanin ardindan konuk ekibin teknik patronu Bilgin Erdem ise, “Kocaelispor sezona iyi basladi.

Biz de iyi baslamak istiyorduk. Hazirlik maçlarindaki periyodumuz iyi degildi. Ama bugün takimim biraz kipirdadi. Mücadele ve oyun yönünden istediklerimiz oldu. Gelecek adina ümitlendik. Ilk yari planimizda oyunun süresini ve takimin boyunu uzatmak vardi. Uyguladik. Gol yememek de önemliydi. Burasi önemli bir deplasman. Kocaelispor’un gücünü de biliyorduk. Firsat da yakaladik. Sifir sifirken yüzde yüzlük bir pozisyonumuzdan yararlanamadik. Dönüsünde de Kocaelispor duran toptan öne geçti. Bu takimlar her zaman ceza kesen takimlar" sözlerini dile getirdi.

“Köprünün altindan çok sular akar”

Ligin devaminda çok seyin degiseceginin altini çizen Erdem, "Talihsiz bir ikinci gol yedik. Bireysel hatadan kontra yedik, frikik ve dönüsünde 2-0 oldu. Her sey iyi giderken birden 2-0 oldu. Bizde sasirdik. Soyunma odasinda oyuncularimdan disiplinden kopmamalarini ve maçi birakmamalarini istedim. Oyunu hiç birakmadilar. Son dakikaya kadar geriden gelmeye çalistilar. Olmadi. Burada puan kaybettik ama futbol adina iyi seyler oldu. Son saniyede final pasimiz olsaydi bir puanla da dönebilirdik. Kocaelispor da çok kontralar ve net pozisyonlar yakaladi. Fark da açilabilirdi ama oyunu tutmasini bildik. Ligin basi. Daha çok maç var. Köprünün altindan çok sular akar" dedi.



“Her sene yeni kadro kuruyoruz”

Bütçelerinin kisitli olduguna deginen Erdem, "2-3 iyi oyuncumuz sakatliktan dolayi yoktu. Bir oyuncumuzda Covid vardi. Onlar olsaydi daha farkli olabilirdi. Ama her zaman takim vardir. Herkesin yeri doluyor. Yerlerine giren oyuncularimin hepsi de yüreklerini ortaya koyup ellerinden geleni yapti. Hepsine tesekkür ederiz. Biz her sene oyuncularimizin yüzde 60-70’ini kaybedip yeni bir kadro kuruyoruz. Çok bütçeli takim degiliz. Mütevazi bütçe ve sehrimizin gücüyle Trakya’yi en iyi sekilde temsil etmeye çalisiyoruz. Ayni düsüncelerle basarili bir sekilde yukarilara oynayarak, iyi sonuçlar alarak ligi bitirmek istiyoruz. Tek düsüncemiz, hedefimiz bu” seklinde konustu.

Kaynak: İHA