Ergin Ataman Açiklamasi 'Maç Berabere Olduktan Sonra Hakemlerin Düdüklerini Inanilmaz Buluyorum'

A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Ergin Ataman, Sirbistan maçindan sonra yaptigi açiklamada, "Maçi kazanacak duruma da geldik ama son 3 dakika içinde özellikle maç berabere olduktan sonra hakemlerin düdüklerini inanilmaz buluyorum. Türk Milli Takimi’na büyük bir saygisizlik" dedi.

A Milli Erkek Basketbol Takimi, FIBA 2023 Dünya Kupasi Elemeleri I Grubu ikinci maçinda Sinan Erdem Spor Salonu’nda karsilastigi Sirbistan’a 79-72’lik skorla maglup oldu. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan A Milli Erkek Basketbol Takimi Basantrenörü Ergin Ataman, "Maçi iki bölümde analiz etmemiz lazim. Maça kötü basladik. Maçin basinda Jokic’i bir türlü durduramadik. Pota altindan sayilar yedik. Yardim getirdik, Lucic’ten dis atislar yedik. Her pozisyonda maglup olmamiz moral düsürdü. Ikinci yariya farkli strateji ile basladik. Sertaç ve Alperen’i beraber kullandik. Jokic üzerinden 2’li, 3’lü sikistirmalar yaptik. Oyunu hizlandirmaya çalistik ve basarili olduk. Hizli hücumlarla maça ortak olduk. Maçi kazanacak duruma da geldik ama son 3 dakika içinde özellikle maç berabere olduktan sonra hakemlerin düdüklerini inanilmaz buluyorum. Türk Milli Takimi’na büyük bir saygisizlik. Bizim de yaptigimiz hatalar var ama FIBA Merkez Hakem Kurulu umarim özellikle son periyodu iyice izler. Zor bir maçti, biliyorduk. Sirbistan, Avrupa Sampiyonasi’nin en büyük favorilerinden. Ikinci yarida çok iyi mücadele ettik. Bu savunma ve mücadeleyi Avrupa Sampiyonasi’na tasirsak daha iyi sonuçlar alacagimizi düsünüyorum. Bizi destekleyen taraftarlarimiza tesekkür ediyorum. Hakemler maçin sonunda topu potaya artirmadilar. Önümüze bakacagiz. Oyuncularimin ikinci yaridaki mücadelelerinden dolayi kutluyorum" diye konustu.

Oyunculardan Furkan Korkmaz ise, "Maçi ikinci yariya biraktik. Taraftarimizin destegi ile çok büyük geri dönüs yaptik ama sonlandiramadik. Avrupa Sampiyonasi’na moralli gidecektik. Bugünü unutup, Avrupa Sampiyonasi hazirliklarimiza devam edecegiz. Eksikliklerimiz için daha fazla çalismaliyiz. Bunu yapabilecek kapasitemiz var. Bunu basaracagimiza inaniyorum. Takim olarak ikinci yari çok iyi mücadele ettik. Biraz dinlendikten sonra Avrupa Sampiyonasi hazirliklarina devam edecegiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA