Izmir'de 2 Metrelik Orkinos Yakalandi

Izmir’in Seferihisar ilçesinde Sigacik açiklarinda tekneyle balik avlamaya çikan bir kisi 2 metre 15 santimetre boyunda orkinos yakaladi.

Is yerinden arkadaslariyla balik turu yapan Özgür Sezgin adli vatandas, bir tekneyle 23 Agustos’ta sabah saatlerinde Sigacik limandan denize açildi. Sezgin ve arkadaslari Sigacik açiklarinda 1,5 saat boyunca mücadele ettikleri mavi yüzgeçli orkinosu (Bluefin Tuna) yakalamayi basardi. Yaklasik 215 cm uzunlugunda ve 200 kilo agirligindaki balik, limanda sergilendi.

Yillardir Orkinos tutma yarislarina katilan ve yarislarda birinciligi olan Özgür Sezgin, “Bu kadar büyük bir balik tutabilecegimizi beklemiyordum, arkadaslarim çok iyi bir takim çalismasiyla ve kaptanimiz Fikret Mesut Kocabiyik’in yönlendirmeleriyle dev bir balik yakaladilar. Simdi diger çalisma arkadaslarimizi da davet edip, aksam büyük bir yemek organizasyonu yapmayi planliyoruz. Ekibimiz için unutulmayacak bir ani oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA