Sarkici Gülsen'in Avukatindan Açiklama

Sarkici Gülsen’in avukati Emek Emre, tutuklama karariyla ilgili açiklamalarda bulunarak, “Hepinizin de duydugu gibi çok üzücü bir sekilde Gülsen hanim tutuklandi. Sadece sunu belirtmek istiyorum, kendisi, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz” dedi.

Sarkici Gülsen bir mekanda verdigi konser sirasinda bir kisi hakkinda “Imam hatipte okumus daha önce kendisi, sapikligi oradan geliyor” seklinde ifadeler kullanmis ve bu sözleriyle ilgili hakkinda sorusturma baslatilmisti. Sorusturma kapsaminda adliyeye getirilen Gülsen, sevk edildigi sulh ceza hakimligi tutuklanmasina hükmetmisti.

“Hepimiz çok üzgünüz”

Tutuklama kararinin ardindan Gülsen’in avukati Emek Emre, Çaglayan’da bulunan Istanbul Adalet Sarayi önünde bekleyen basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Avukat Emek Emre, “Hepinizin de duydugu gibi çok üzücü bir sekilde Gülsen hanim tutuklandi. Sadece sunu belirtmek istiyorum, kendisi, ailesi, kendisi hepimiz çok üzgünüz. Burada müvekkilim Gülsen hepimiz gibi bir Türk vatandasi. Türkiye bir hukuk devleti ve yasalarin müvekkilin için adil bir sekilde uygulanmasini beklerdik. Kanaatimizce müvekkilimizin islemis oldugu bir suç bulunmamaktadir. Teknik bir bilgi olacak ama Türk Ceza Kanunu Madde 216 tanimli suçtan kendisi aleyhinde sorusturma baslatildi. Bu suçun alt ve üst sinirlarina baktigimizda tutuklama tedbiri çok uygunsuz olmustur. Inaniyoruz ki, bu usul ve yasaya aykiri olan karar itiraz neticesinde kaldirilacaktir. Su asamada daha baska söylenecek bir sey oldugunu düsünmüyorum. Ne yazik ki tutuklamayla sonuçlandi konu, yarin sabahtan itirazimizi ilgili mercilere iletecegiz. Konunun takipçisi olacagiz” dedi.



“Itirazimizi gerçeklestirecegiz”

“Kendisi gayet güçlü bir durumda. 3-4 dakika önce yanindaydim. Tabii ki üzgünüz böyle bir karar beklemiyorduk" diyen Emre, "Suçta ve cezada kanunilik önemlidir ve o itibarla ön görmedigimiz bir durum vuku buldu. Tabii ki istinat edilen suç ve cümleye bakildigi zaman elestirel boyutlari olabilir. Fakat elestiri yapilabilecek bir cümle esasen suç teskil etmek zorunda da degildir. Ben bir hukukçu ve Gülsen hanimin avukati olarak isnat edilen suçun gerçeklesmedigi kanaatindeyim hukuken. Fakat savcilik ve sulh ceza makamlari farkli degerlendirdi. Tutuklama tedbirinin orantisiz oldugunu düsünüyoruz. O itibarla itirazlarimizi gerçeklestirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA