Orduspor Küllerinden Yeniden Dogacak

Ordu’nun efsane takimi Orduspor’a kayyum üyeleri atandi. Yeni kayyum yönetimi, takimin yeniden küllerinden dogmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Orduspor, Ordu 1. Amatör Ligi B Grubu’nda boy göstermis, 2019-20 sezonunda eski futbolcusuna olan borcu nedeniyle FIFA tarafindan Ordu 2. Amatör Kümeye düsürülmüstü. Daha sonrasinda kulübün kapatilma karari alinmisti. Efsane takim Orduspor’da yeni kayyum yönetimi olarak Sahap Sahin, Hamdi Isik ve Izzet Ferit Sahin görev yapmaya basladi.

Efsane Orduspor hakkinda basin mensuplari ile bir araya gelerek açiklamada bulunan Hamdi Isik, takimin küllerinden yeniden dogarak canlanacagini belirtti.

Basin mensuplarina yönelik düzenlenen toplantida konusan Kayyum Heyeti Baskani Hamdi Isik, profesyonel bir ekip ile Orduspor’un yeniden ayaga kalkmasi için çabaladiklarini ifade etti.

Isik, “Içlerinde bir profesörün de oldugu hukukçular ve profesyonel spor adamlarindan olusan bir ekip, Orduspor’un yeniden nasil ayaga kalkabilecegi ve yasatilabilecegi yönünde yaklasik 1,5 yil süren bir çalisma yürütmüslerdir. Profesyonel ekipçe yürütülen bu çalisma sonucunda, Ordusporumuzun Türkiye Futbol Federasyonu kayitlarina göre 180 milyon TL olan borcu, 8,6 milyon TL’ye kadar indirilmis ve borç bu rakamda sabitlenmistir” dedi.

Hamdi Isik, Orduspor’un borçlarindan arindirilarak yeniden tekrar sportif faaliyetlerine baslayabilmesi için de bagimsiz ve tarafsiz bir yönetime ihtiyaç duyuldugunu belirterek, “Bu yönetimin olusturulabilmesi için de kulüp üyelerinden Ali Sahin’in basvurusu üzerine kayyum heyetinin degistirilmesi talebiyle 2019 yilinda Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açilan davanin sonuçlanmasi beklenmistir. Bu dava, 1 Temmuz 2022 tarihinde sonuçlanmis ve Ordu 1. Sulh Hukuk Mahkemesi sahsimi, Sahap Sahin’i ve Izzet Ferit Sahin ’i kayyum heyeti olarak görevlendirmistir. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde, Cumhurbaskanligi Millet Kütüphanesi’nde 6 Eylül 2022 tarihinde düzenlenecek ve 1. Lig’de ve Süper Lig’de yer alan takimlarin temsil edilecegi Türk Futbol Tarihi Sergisi’ne Orduspor Kulübü olarak bizler de davet edildik. Cumhuriyet tarihinde ilk kez düzenlenen böylesi anlamli sergide Ordusporumuzu en iyi sekilde temsil edecegiz” diye konustu.

Isik son olarak, kulüp binasina kavustuktan sonra idari yapilanmayi tamamlayacaklarini, teknik kadroyu olusturacaklarini ve sonrasinda da futbol takimini kurup, amatör kümeden mücadeleye baslayacaklarini sözlerine ekledi.

Kaynak: İHA