Okan Buruk Açiklamasi 'O Kupalar Bizim Için Hayal Degil, Gerçekti'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2000 yilinda kazandiklari UEFA Kupasi ve UEFA Süper Kupa ile ilgili yaptigi açiklamada, "Birinde Arsenal digerinde Real Madrid ile oynuyorsunuz. Dünyanin en iyi kadrolarina sahip iki takimi. Iki takimi da yenmeyi belki su anki mevcut ortamda hayal edemeyebilirsiniz. Real Madrid, Manchester City ve Liverpool ile final oynamak su an için hayal geliyor ama bizim için hayal degildi. Gerçekti ve gerçeklestirdigimiz seylerden biriydi. Onun gururunu ve mutlulugunu hala üzerimde tasiyorum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 25 Agustos 2000 yilinda Ispanyol ekibi Real Madrid’i 2-1 maglup ederek kazandiklari UEFA Süper Kupa’nin seneyi devriyesinde GS TV’ye açiklamalarda bulundu. UEFA Kupasi ve Süper Kupa’yi kazandiklari dönemde yasadigi anilari anlatan Buruk, "Geçmise gittigimde hayatimin en güzel yili 2000 yiliydi. Hayatta alinmasi zor zevkleri hem oyuncu olarak biz yasadik hem de insanlara yasattik. Sadece bunu Galatasaray taraftarina degil tüm Türkiye’ye yasattik. Bütün ülkede sinerji olustu. Adim adim kupaya giden bir takim vardi. Sonunda UEFA Kupasi’ni kazanan bir takim olduk. Bunun devami da Süper Kupa’ya gidiyor. Orada hak ettigimiz Süper Kupa Finali’ni üç ay sonra yasadik. UEFA Kupasi’nda finale adim adim çikmak, orada Arsenal’i yenmek çok mutluluk vericiydi. Türkiye’de hiç yasanmamis bir seydi. Bunu yasamak, yasatmak, Türk insaninin basarili olabilecegini spor alaninda degil, tüm alanlarda bir özgüven olusturdu. Bu özgüvenle belki is adamlarindan, sanayicilere birçok kesimin bundan etkilendigini düsünüyorum. UEFA Kupasi çok önemliydi. Onun meyvesi de Süper Kupa idi. Ülkeye bir kupa daha kazandirmak, o heyecani yasayip insanlara yasatmanin keyfi de bambaskaydi. Birinde Arsenal digerinde Real Madrid ile oynuyorsunuz. Dünyanin en iyi kadrolarina sahip iki takimi. Iki takimi da yenmeyi belki su anki mevcut ortamda hayal edemeyebilirsiniz. Real Madrid, Manchester City ve Liverpool ile final oynamak su an için hayal geliyor ama bizim için hayal degildi. Gerçekti ve gerçeklestirdigimiz seylerden biriydi. Onun gururunu ve mutlulugunu hala üzerimde tasiyorum" diye konustu.



"Ülkemizi en iyi sekilde temsil ettik"

Süper Kupa maçinin oldugu gün çok nemli bir hava oldugunu ve karsilasmanin baslarinin çok zor geçtigini ifade eden Okan Buruk, "Rakibimiz çok güçlü, iyi ve inanilmaz oyunculara sahip bir takimdi. Hakan Ünsal’a verdigim pas sonrasi onu düsürdüler ve penalti kazandik. 1-0 öne geçtik. Ikinci yari hiç olmayan, alakasiz sekilde bir penalti verildi.

Ondan sonra iki takimin da gol atabilecegi sekilde maç geçti. Altin golün uygulandigi bir dönem. Fatih’in sut orta karisimi vurusu ve Jardel’in tamamlamasi Uzatmalarda oyundan çikmistim. Sahaya maç bitti diye kostuk. Inanilmaz bir mutluluktu. Maçin adami seçilmistim maç sonunda. Bir sponsorun verdigi bir ödül vardi. Deprem sonrasi oynanan bir finaldi. O parayi depremzedelere bagislamistim. Maçin adami ödülüne layik olmak benim için inanilmaz güzeldi. Iki kupali bir Türk takimi bizim için çok önemli ve degerliydi. Ülkemizi en iyi sekilde temsil etmek, Türk bayragini orada dalgalandirmak, kupa kazanmak inanilmazdi. Yüksek bir sevinç yasadik" ifadelerini kullandi.

"Tekrar Avrupa kupasi kazanmaya yakin tek büyük kulüp Galatasaray"

Kupalarin oldugu her yerde Galatasaray’in iddiali oldugunu vurgulayan Buruk, "90’lar dönemi Avrupa’da büyük basarilarin oldugu bir dönem degil. Galatasaray inaniyor ve bunu basariyor. Su anki ortamdan çok büyük farklar göremezsiniz. Su anda ne kadar imkansiz olarak gözükse de imkansiz olarak görmüyorum. Kupalarin oldugu her yerde Galatasaray’in iddiali oldugunu söyleyebilirim. Bu sene Avrupa kupasina katilmadik ama seneye katildigimizda tek amaç o kupayi kazanmak olacaktir Galatasaray için. Hayal etmek gerekiyor. Hayal etmeden olmuyor. O dönem çok hayal ettik, inandik ve iyi bir kadromuz vardir. Kadro için her zaman ihtiyaç var. UEFA ve Süper Kupa’yi kazanan kadroya baktigimizda 7-8 senelik emek var. Oyuncularin birbirine alismasi kisa vadeli degisimlerle olmuyor. Uzun vadeli plan gerekiyor. Ondan sonra tüm kupalara Galatasaray’in aday olacagini, hayal edecegimizi düsünüyorum. Türk futbolu için bunun çok önemi var. Türk futbolunu eski günlerine getirmek için tekrar bu basarilara ihtiyaç var. Bunu yapabilecek, buna yakin olan en büyük takim Galatasaray" dedi.

Teknik direktör olarak kupa kazanmanin çok farkli oldugunu söyleyen Okan Buruk, "Oradaki olumlu veya olumsuz sorumluluklariniz çok büyük. Kupa kazandiginda ön plana çikan hep teknik direktörler olmustur. Teknik direktör olarak takimi hazirlamamiz, kupalari kazanmaniz belki futbolcuyken yasadiginiz heyecanin 10 kati keyif veriyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA